Acasă Rețete Fel principal Mancare de fasole verde, la cuptor

Mancare de fasole verde, la cuptor

2
Mancare de fasole verde, la cuptor

Aceasta mancare de fasole verde (la cuptor) contine si vinete, poate fi preparata cu fasole verde proaspata sau congelata si iti va tenta de fiecare data papilele gustative, prin combinatia de fasole moale cu ceapa prajita uscata. Reteta pentru aceasta mancare de fasole verde (la cuptor) poate constitui un fel principal sau o garnitura sanatoasa, potrivita oricand, nu doar la ocazii speciale. Si, in plus, este ideala pentru a fi pregatita din timp si servita fix cand invitatii tai se asaza la masa.

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Garnitura/Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mancare de fasole verde, la cuptor

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Mancare de fasole verde, la cuptor

  • Pentru a pregati aceasta mancare de fasole verde (la cuptor), incepe prin a pune la fiert o oala cu apa si, cand aceasta din urma da in clocot, adauga in ea fsolea verde; las-o la fiert timp de doar 3 minute, apoi stinge focul, scurge-o de apa si adaug-o intr-un castron incapator.
  • Preincalzeste cuptorul la 180° C si pregateste o tava termorezistenta, de 23×33 cm.
  • Curata usturoriul si zdrobeste-l cu o presa speciala.
  • Intr-o tigaie antiaderenta sau un wok, adauga uleiul vegetal, usturoiul zdrobit, vinetele taiate in felii subtiri si sosul de soia; soteaza amestecul pana cand vinete se inmoaie, aopi adauga laptele de cocos si lasa totul la fiert, la foc mic.
  • Amesteca amidonul de porumb cu putina apa rece, pana obtii o pasta, adaug-o in tigaie/wok si amesteca bine totul, timp de cateva minute, pana cand sosul se ingroasa.
  • Toarna continutul din tigaie/wok peste fasolea verde din castron, adauga o treime din cantitatea de ceapa prajita uscata si amesteca usor totul.
  • Varsa castronul in tava pregatita anterior si da-o la cuptorul preicalzit timp de 20 de minute.
  • Adauga restul de ceapa prajita uscata peste mancarea de fasole verde si mai lasa totul la cuptor 5 minute.
  • Scoate tava din cuptor si las-o la racit cateva minute, inainte de servire.

  Observatii reteta Mancare de fasole verde, la cuptor

  • Pentru aceasta reteta de mancare de fasole verde, la cuptor, poti folosi atat fasole verde proaspata, cat si fasole verde congelata.
  • Poti inlocui vinetele cu ciuperci, pentru a obtine o mancare de fasole verde (la cuptor) cu o aroma diferita.
  • Poti pregati aceasta mancare de fasole verde (la cuptor) din timp si o poti coace fix inainte de a o servi, a doua zi: urmeaza toti pasii enumerati mai sus, dar – dupa ce versi castronul cu ingrediente in tava – las-o la racit complet, acoper-o cu folie de aluminiu si da-o la frigider; cand esti gata sa o coci, lasa tava sa atinga cat de cat temperatura camerei (pentru a nu crapa odata introdusa in cuptorul fierbinte) si apoi coace-o conform instructiunilor de mai sus.
  • Poti pastra aceasta mancare de fasole verde (la cuptor) la frigider, acoperita cu folie, timp de 3 zile, reincalzind-o la cuptor timp de 15-20 de minute inainte de a o servi.
  • Poti pregati singura, in casa, ceapa prajita uscata (daca nu vrei sa folosesti varianta cumparata din comert): curata cepe mai mici; spala-le in apa sarata; taie-le julienne; prajeste-le in ulei vegetal pana devin aurii si crocante; intinde-le rasfirat pe un servet de hartie (care va absorbi uleiul in exces) si lasa-le sa se usuce complet.

  Stiai ca?

  • 100 g de fasole verde, odata fiarta (fara sare), contine 20% din doza zilnica recomandata (DZR) de Vitamina K, 16% din DZR de Vitamina C, 14% din DZR de  Vitamina A si mangan, 13% din DZR de fibre si 8% din DZR de acid folic?
  • Fasolea verde poate contribuie la sanatatea inimii, deoarece nu contine colesterol, iar fibrele solubile din ea scad inflamatia, tensiunea si colesterolul?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mancare de fasole verde, la cuptor
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 COMENTARII

    • Vinetele au fost obținute prin sotare mai intensă iar ulterior laptele de cocos a fost lăsat în wok până când a scăzut volumul acestuia, s-a adăugat amidonul, care în urma îngroșării a aderat bine la vinete. Totodată, așa cum se specifică în rețetă, a fost adăugată ceapă prăjită la ornare care a dat un aspect și mai intens, strălucitor, de crustă. Sperăm totuși că în ciuda faptului că aspectul nu a fost similar, gustul să vă fi încantat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.