Acasă Rețete Băuturi Latte de lavanda

Latte de lavanda

2
Latte de lavanda

latte de lavandaAcest latte de lavanda are la baza laptele vegetal (de migdale) si lavanda alimentara, o combinatie care – indulcita cu un strop de sirop de agave – are ca rezultat o bautura calda revigoranta, cu un gust interesant. Poti prepara acest aromat latte de lavanda de fiecare data cand ti-e pofta de ceva diferit sau de fiecare data cand vrei sa aduci in propria bucatarie imaginea unui camp de lavanda inflorit, in plina vara.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   1

TIP RETETA   Bautura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Latte de lavanda

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Sirop de agave

bioh-eco-obio-sirop-de-agave-dark-raw-500ml

  Mod de preparare reteta Latte de lavanda

  • Pentru a pregati acest aromat latte de lavanda, pune la infuzat lavanda alimentara in apa fierbinte, intr-o cana incapatoare (folosind un infuzor metalic sau din silicon pentru ceai).
  • Dupa 7 minute de infuzare, adauga in cana siropul de agave si laptele, amestecand bine rezultatul.
  • Serveste imediat acest latte de lavanda cald.

  Observatii reteta Latte de lavanda

  Stiai ca?

  • Lavanda este folosita de oameni de peste 2.500 de ani incoace? Egiptenii, fenicienii si arabii antici o utilizau in procesul de mumificare, iar grecii si romanii o adaugau in apa de baie – de unde ii provine si numele (cuvantul latin „lavo” inseamna „a spala”). Regina Elisabeta I a Marii Britanii ii aprecia aroma in dulceturi, ceai, parfumuri si in propria gradina, iar regina Victoria a popularizat planta in regat.
  • Lavanda nu este doar o planta frumos parfumata, care inmiresmeaza gradinile? Ea este si comestibila, cel mai des fiind utilizata in bucatarie Lavandula angustifolia, care are cea mai dulce aroma dintre toate soiurile. In scop alimentar, din lavanda se folosesc frunzele si florile proaspete, bobocii si tulpinile uscate.
  • Lavanda alimentara se potriveste in retete dulci sau sarate si alaturi de alte condimente, ca: fenicul, oregano, rozmarin, cimbru, salvie? Si nu trebuie folosita in exces, pentru a nu transforma gustul preparatului intr-unul amar.
  • Laptele de migdale este sarac in calorii, lipsit de lactoza si poate fi usor preparat chiar de tine, acasa? Pentru a obtine 240 ml de lapte de migdale, marunteste (intr-un blender vertical) 60 g de migdale fara coaja (blansate in apa clocotita sau cumparate gata decojite) in 240 ml de apa; la final, strecoara rezultatul printr-o sita fina.
  • Siropul de agave este extras din rizomul subteran al plantei Agave tequiliana, fiind un indulcitor natural?
  • Siropul de agave este de 1,5 ori mai dulce decat zaharul, dar are un indice glicemic mai scazut (15 vs. 64-68)? Ceea ce nu inseamna ca poate fi folosit fara masura nici de persoanele sanatoase, nici de diabetici: contine 55-97% fructoza (continut mai mare decat al oricarui alt indulcitor natural; comparativ, zaharul are doar 50%), care poate fi metabolizata doar de ficat si care, in exces, iti poate deregla metabolismul, iti creste nivelul trigliceridelor si colesterolui „rau”/LDL, poti dezvolta boala ficatului gras si diabet de tipul 2.
  • La gust, siropul de agave seamana cu mierea; la aspect si consistenta, seamana cu siropul de artar?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Latte de lavanda
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.