Jeleuri naturale (fara gelatina)

jeleuri naturale fara gelatinaData viitoare cand copilul tau iti cere jeleuri in forma de ursuleti de la supermarket, da-i in schimb o varianta mai sanatoasa si facuta in casa, chiar de tine: jeleuri naturale (fara gelatina), colorate, haioase si facute din sucurile lui preferate. Pregateste si tu 2-3 portii din aceste jeleuri naturale (fara gelatina), folosind tipuri diferite de suc de fructe si forme de gheata din silicon haioase, care sa il imbie pe copilul tau sa le manance. Vei descoperi un desert sanatos, rapid de facut (care are doar 3-4 ingrediente) si cu un aspect amuzant foc!

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Jeleuri naturale (fara gelatina)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

  Mod de preparare reteta Jeleuri naturale (fara gelatina)

  • Pentru a pregati aceste jeleuri naturale (fara gelatina), incepe prin a pune pe foc o tigaie, adauga in ea sucul de fructe si zaharul, amesteca-le cu un tel si da lichidul in clocot, la foc mediu.
  • Presara in tigaie lingurita de agar agar, incorporeaza-o in amestec si mai lasa totul sa fiarba 1 minut, la foc mic.
  • Pentru a obtine jeleuri naturale mai cremoase poti adauga in lichidul din tigaie si ½ cana de crema de cocos, incorporandu-o cu un tel.
  • Dupa ce lichidul s-a mai racit, pune-l intr-un pos alimentar sau intr-un ibric, apoi toarna-l in formele de gheata din silicon alese (poti folosi forme de ursuleti, iepurasi, mustati, inimioare, etc.).
  • Da formele de gheata la frigider, timp de 20 de minute, apoi scoate jeleurile din forme.

  Observatii reteta Jeleuri naturale (fara gelatina)

  • Poti pastra aceste jeleuri naturale (fara gelatina) intr-o caserola acoperita, la frigider, timp de pana la 1 saptamana.
  • Pentru aceasta reteta de jeleuri naturale (fara gelatina) poti folosi suc de rodii, de visine, de portocale, de spanac, de mere sau de morcovi.

  Stiai ca?

  • Agar agar-ul se obtine din alge marine rosii si este o alternativa vegetala a gelatinei (care este obtinuta din piele si oase animale), cu proprietati remarcabile de coagulare a lichidelor?
  • Agar agar-ul este mai puternic ca gelatina (1 lingurita de agar agar pudra este echivalentul a 8 lingurite de gelatina pudra) si i se mai spune gelatina japoneza, geloza sau kanten?
  • Acest extract de alge este folosit de peste 400 de ani in Asia, iar legenda spune ca a fost descoperit din intamplare, de hangiul japonez Mino Tarozaemon, in secolul XVII? Acesta a pregatit o supa cu taitei din alge, a lasat resturile afara, iar a doua zi a observat ca supa devenise ca o gelatina.
  • Agar agar-ul este insolubil in apa rece si solubil in apa fierbinte?
  • 100 g de agar agar contin 215% din doza zilnica recomandata de mangan, 192% din doza zilnica recomandata de magneziu, 145% din doza zilnica recomandata de Vitamina B9, 119% din din doza zilnica recomandata de fier, 62% din doza zilnica recomandata de calciu, 39% din doza zilnica recomandata de zinc, 30% din doza zilnica recomandata de Vitamina K si cupru, 24% din doza zilnica recomandata de potasiu, 17% din doza zilnica recomandata de Vitamina E, 15% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, 13% din doza zilnica recomandata de Vitamina B2 si 11% din doza zilnica recomandata de seleniu.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Jeleuri naturale (fara gelatina)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.