Acasă Rețete Deserturi sănătoase Înghețată cu sfeclă roșie și banane

Înghețată cu sfeclă roșie și banane

0
Înghețată cu sfeclă roșie și banane

Înghețată cu banane și sfeclă roșie

În magazine găsești tot felul de sortimente de înghețată. Cu toate aceasta, gusturile sunt tot cam aceleași: vanilie, ciocolată, fructe, alune. Deși se spune că poți să faci înghețată… aproape din orice! Dacă te-ai uitat la emisiunile culinare de pe afară sau chiar și de la noi, ai văzut că potențialul este mult mai mare. De fapt, dacă deschizi chiar acum frigiderul tău de acasă și mai arunci și o privire în cămară cel mai probabil vei găsi cel puțin 3-4 ingrediente din care îți poți face înghețata ta, acasă, sănătoasă și gustoasă. Spre exemplu, Chef Daniela Dan ne propune o rețetă de înghețată cu banane și sfeclă roșie. Nu doar foarte aromată, dar și vitaminizantă. Încearc-o și spune-ne dacă îți place!

 

TIMP DE PREPARARE   20 minute

PORȚII   8

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru înghețată cu sfeclă roșie

  • 3 banane coapte
  • 1 sfeclă roșie mică
  • 2 linguri de miere (sau orice alt îndulcitor)
  • 2 linguri cremă de cocos
  • ¼ linguriță scorțișoară

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Crema de cocos

CREMA VEGETALA DIN NUCA DE COCOS - 400ML

Miere polifloră

MIERE POLIFLORA JAJIN

  Mod de preparare înghețată cu sfeclă roșie

  • Bananele se decojesc, se taie în rondele subțiri și se congelează într-o tavă pe un singur rând. Trebuie să stea la congelator minimum 24 ore (sfat: poți să ai în permanență 3-4 banane în congelator, perfecte pentru când ai poftă de un dulce rece).
  • Sfecla se spală bine și se pune la fiert pentru 15 minute sau până când furculița o poate pătrunde cu ușurință. Se lasă la răcit și se porționează în felii mai mici. Poți folosi cam un sfert din ea pentru 4 porții de înghețată; poți să bagi restul la congelator și să îl folosești cu altă ocazie, tot la înghețată, pentru o limonadă sau o altă mâncare (idei găsești aici).
  • Se adaugă într-un robot de bucătărie puternic toate ingredintele și se menține la viteză maximă până ce se obține consistența înghețatei.
  • Dacă dorești o înghețată mai cremoasă, adăugă mai multă cremă de cocos.
  • Se servește imediat, în cornete sau pahare. Poți folosi topping de fructe, nuci sau bucăți de ciocolată.

  Știai că?

  • Betacianina este pigmentul vegetal care conferă sfeclei culoarea bogată, fiind un agent puternic care ajută la prevenirea dezvoltării cancerului. Sfecla este bogată în fibre, cu efecte favorabile asupra funcției intestinale și la scăderea nivelului de colesterol. Sfecla roșie a fost clasată drept una dintre cele mai puternice 10 legume antioxidante și este de asemenea una dintre cele mai bogate surse de glutamină, un aminoacid, esențial pentru sănătatea musculară și menținerea activității cerebrale. Conține nitrați, care reduc tensiunea arterială și ajută la prevenirea atacurilor de cord. Totodată, prin conținutul mare în carbohidrați și nitrați îmbunătățește performanța fizică, în special când vine vorba de exerciții de mare intensitate sau anduranță.
  • Sucul de sfeclă roșie a câștigat popularitate de când paralimpicul medaliat cu aur, David Weir, a anunțat că un pahar de suc este secretul succesului său.
  • Bananele sunt încărcate cu micronutrienți valoroși, în special potasiu. Potasiul este unul dintre cei mai importanți electroliți din organism, contribuind la reglarea funcției inimii și a tensiunii arteriale.
  • Bananele sunt liniștitoare pentru tractul gastrointestinal datorită conținutului ridicat de pectină – fibră solubile care, pe lângă normalizarea funcției intestinului, contribuie la scăderea colesterolului și favorizează sațietatea (sentimentul de plenitudine).
  • Amidonul rezistent din banane are un efect prebiotic, ajutând la hrănirea bacteriilor intestinale, astfel încât acestea să crească producția de acizi grași cu lanț scurt, care sunt benefici pentru sănătatea digestivă, dar și pentru alte procese sistemice.
  • Interiorul unei coji de banană poate fi utilizat pentru a calma mâncărimea produsă de mușcătură de țânțar – multe persoane constată că frecarea mușcăturii cu partea interioară a cojii ajută la reducerea iritației.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Înghețată cu sfeclă roșie și banane
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.