Gris cu lapte vegetal

gris cu lapte vegetalClasicul gris cu lapte poate fi usor transformat din desertul copilariei tale intr-o reteta vegetala potrivita in zilele de post, pentru intreaga ta familie: urmeaza indicatiile noastre de mai jos si iti va iesi garantat! Aceasta reteta de gris cu lapte vegetal poate fi adaptata dupa preferinte – incorporeaza in ea si fulgi de nuca de cocos sau esenta preferata, fa jumatate din cantitate cu pudra de roscove/karob si vei obtine un gris cu lapte cu arome si culori diferite. Fii creativa in bucatarie, cu acest desert ultracunoscut!

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Gris cu lapte vegetal

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

  Mod de preparare reteta Gris cu lapte vegetal

  • Pentru a pregati acest delicios gris cu lapte vegetal, pune la incalzit laptele, intr-o cratita incapatoare, la foc mediu; adauga in el zaharul, pastaia de vanilie (despicata in doua, pe lungime) si sarea.
  • Cand laptele da in clocot, indeparteaza pastaia de vanilie redu focul la minim, adauga treptat grisul si amesteca in continuu in cratita, cu o lingura de lemn, timp de 5-7 minute, pana cand obtii un gris cu lapte gros si omogen.
  • Pregateste 8 boluri de sticla sau borcane si toarna grisul cu lapte in ele, in portii egale.
  • Serveste acest cremos gris cu lapte imediat sau da-l la rece pana se intareste; decoreaza fiecare vas cu desert cu dulceata dorita, fructe proaspete sau un praf de scortisoara.

  Observatii reteta Gris cu lapte vegetal

  • Daca nu ai o pastaie de vanilie, poti folosi 1 lingurita de esenta de vanilie, esenta de cocos sau esenta de portocale.
  • Daca vrei sa obtii un gris cu lapte demn de poze pe Instagram, umezeste cu apa rece bolurile inainte de a turna grisul fierbinte in ele, apoi da bolurile la frigidr 2-3 ore, intoarce-le cu fundul in sus pe o farfurie si apoi decoreaza-le cu dulceata, fructe sau scortisoara in partea superioara.

  Stiai ca?

  • Grisul se obtine din grau dur, care reprezinta 5-8% din totalul de grau cultivat in intreaga lume?
  • Grisul este bogat in proteine (avand aproape 6 g in fiecare portie), fier, vitamine din grupul B-urilor si seleniu?
  • Grisul este folosit des in Italia, la prepararea pastelor de tot felul, deoarece contine mult gluten si asta ajuta pastele sa isi pastreze forma in timpul fierberii? In Nigeria este incorporat in supe si mancaruri diverse, iar in Europa este inclus in budinci dulci.
  • Pastaile de vanilie sunt fructele unor specii de orhidee originare din Mexic (Vanilla planifolia, Vanilla pompona, Vanilla tahitiensis), care sunt acum cultivate in mai multe tari tropicale (principalele producatoare fiind Madagascar si Indonezia)?
  • Orhideea de vanilie este polenizata manual, artificial? Aceasta metoda dateaza din anul 1841, cand un sclav de 12 ani (Edmond Albius) din insula Reunion (Oceanul Indian) a inceput sa foloseasca un betisor de bambus pentru polenizarea acestor plante.
  • Pastaile de vanilie sunt pe locul 2 in clasamentul celor mai scumpe mirodenii (dupa sofran), din cauza procesului migalos de cultivare, polenizare, culegere si procesare?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Gris cu lapte vegetal
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.