Glazura cremoasa, de ciocolata si curmale

glazura cremoasa, de ciocolata si curmaleAstazi iti prezentam o reteta de glazura cremoasa, de ciocolata si curmale, perfecta pentru torturi, rulade, briose sau alte deserturi facute in casa (dar si de intins pe o felie de paine integrala, cand ti-e pofta de ceva dulce). Aceasta glazura de ciocolata nu foloseste zahar adaugat, fiind indulcita in mod natural, gratie curmalelor din compozitie. Continand doar o mana de ingrediente, aceasta glazura cremoasa (de ciocolata si curmale) se intinde usor, are un gust bogat si poate fi utilizata si pentru deserturi raw.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   2 cani

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Glazura cremoasa, de ciocolata si curmale

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Curmale fara samburi

curmale-fara-samburi-500g

Unt de migdale si cocos

bioh-eco-biona-unt-de-migdale-si-cocos-170g

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

  Mod de preparare reteta Glazura cremoasa, de ciocolata si curmale

  • Pentru a pregati aceasta reteta de glazura cremoasa (de ciocolata si curmale), incepe prin a adauga curmalele fara samburi intr-un blender vertical, maruntindu-le bine, pana obtii un aluat omogen sau bucatele foarte marunte de fructe.
  • Adauga in vasul blenderului vertical apa calduta, apoi mixeaza din nou amestecul, pentru a obtine o pasta cu o consistenta asemanatoare caramelului (opreste blenderul si curata lateralele vasului, cu o spatula, pentru a incorpora bine totul).
  • Adauga in vas untul de migdale si cocos, pudra de cacao, esenta de vanilie si sarea (optional), apoi incorporeaza si aceste ingrediente in glazura de ciocolata, curatand periodic marginile vasului.
  • Adauga si uleiul de cocos topit in amestec, incorporandu-l cu ajutorul blenderul vertical, pana obtii o glazura cremoasa si omogena, groasa, dar usor de intins pe prajituri; daca ti se pare prea uscata, mai toarna putin ulei de cocos.
  • Foloseste aceasta glazura cremoasa (de ciocolata si curmale) imediat dupa preparare, pe blaturi de tort sau de prajitura complet reci, apoi da creatia dulce la frigider, pentru intarire.

  Observatii reteta Glazura cremoasa, de ciocolata si curmale

  • Daca ti se par prea uscate, lasa curmalele la inmuiat in apa calda, timp de 10 minute, scurge-le bine si apoi adauga-le in blenderul vertical.
  • Daca vrei sa obtii o glazura cremoasa (de ciocolata si curmale) mai ferma, da-o la frigider, timp de cel putin 1 ora sau peste noapte.
  • Poti pastra glazura de ciocolata la frigider timp de pana la 1 saptamana sau o poti congela (intr-o caserola acoperita) timp de pana la 1 luna.
  • Poti diversifica aroma acestei glazuri in functie de desertul la care planuiesti sa o folosesti, prin inlocuirea esentei de vanilie cu esenta de cocos sau de esenta de portocale.

  Stiai ca?

  • Curmalele sunt bogate in antioxidanti (polifenoli care lupta impotriva radicalilor liberi din organism si imbatranirii), potasiu (care contribuie la pastrarea masei osoase), colina (vitamina care imbunatateste memoria) si magneziu (mineral esential, care contribuie la dilatarea vaselor de sange, putand reduce hipertensiunea)?
  • Fiind bogate in zahar natural si avand putina apa, curmalele pot fi depozitate cu success in camara timp de luni bune?
  • In jur de 3% din zonele arabile ale planetei noastre sunt acoperite de palmieri de curmale, care produc 4 milioane de tone de fructe/an?
  • Exista peste 200 de varietati de curmale, cele mai scumpe fiind curmalele Medjool (care sunt mari si au gust de caramel)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Glazura cremoasa, de ciocolata si curmale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.