Ghiveci de legume indian

ghiveci de legume indianAcest ghiveci de legume foloseste 7 legume pline de sanatate si condimentele asiatice, pentru a crea un rezultat foarte aromat, care poate fi mancat ca atare sau servit in combinatie cu orez fiert. Ghiveciul de legume este un fel principal usor de pregatit, din ingredientele de mai jos iese o cantitate mare si i avea cu siguranta si ce manca acasa, si ce lua la serviciu, intr-o caserola. Incearca reteta noastra de ghiveci indian pentru a-ti convinge copiii sa manance mai multe legume si pentru a te simti transpusa de la prima inghititura in Asia mirodeniilor aromate!

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ghiveci de legume indian

  • 100 g ardei gras rosu
  • 150 g broccoli
  • 150 g conopida
  • 150 g morcovi
  • 200 g suc de rosii
  • 200 g fasole verde
  • 200 g ceapa
  • 400 g cartofi
  • 50 ml ulei vegetal
  • 50 g zahar brut
  • 1 legatura patrunjel
  • 10 g ghimbir
  • 30 g usturoi
  • 2 g curry
  • sare, dupa gust
  • apa

  Mod de preparare reteta Ghiveci de legume indian

  • Pentru a pregati acest ghiveci de legume, incepe prin a curata de coaja, a spala si a taia in cuburi egale ardeiul gras, cartofii, morcovii, fasolea verde, buchetelele de broccoli si conopida.
  • Pune la incins uleiul, intr-o tigaie antiaderenta incapatoare, cu marginile inalte.
  • Curata de coaja ghimbirul, usturoiul si ceapa, apoi taie-le marunt si adauga-le in tigaie.
  • Dupa ce ghimbirul, usturoiul si ceapa isi schimba usor culoarea, adauga deasupra lor legumele taiate cuburi, sare (dupa gust), destula apa cat sa le acopere si lasa-le la inabusit.
  • Cand legumele au fiert, adauga sucul de rosii, mai lasa la fiert cateva minute, apoi adauga condimentele (zahar, curry si – la final, inainte de a stinge focul – legatura de patrunjel taiata marunt, cu tot cu tulpini).
  • Serveste imediat, ca atare sau alaturi de orez fiert.

  Observatii reteta Ghiveci de legume indian

  • Poti inlocui sucul de rosii cu rosii in conserva sau cateva linguri de bulion.

  Stiai ca?

  • Ghimbirul apartine familiei Zingiberaceae si este inrudit cu turmericul si cardamomul?
  • Ghimbirul poate fi folosit in mancare proaspat, uscat, in forma de pudra, ulei sau suc si este uneori adaugat in produsele cosmetice?
  • 1-1,5 grame de ghimbir pot preveni diversele tipuri de greata (rau de mare, greata matinala, care apare dupa operatie si dupa sesiunile de chimioterapie)?
  • Ghimbirul poate trata cu success indigestia cronica, grabind golirea stomacului?
  • Substanta activa din ghimbir (gingerolul) poate reduce riscul infectiilor si poate opri dezvoltarea bacteriana la nivelul gingiilor, fiind antioxidant si antiinflamator?
  • Conopida este originara din Cipru si nu este doar alba (exista si varietati comerciale portocalii, mov si maro)?
  • Conopida este bogata in fibre, antioxidanti si colina (nutrient esential, care lipseste din alimentatia multora dintre noi si care joaca un rol important in mentinerea integritatii membranelor celulare, sprijinirea metabolismului, sintetizarea ADN-ului, dezvoltarea cerebrala si impiedicarea acumularii colesterolului in ficat? O cana de conopida contine in jur de 45 mg de colina, adica 11% din doza zilnca recomandata pentru femei si 8% din doza zilnca recomandata pentru barbati.
  • Morcovii apartin familiei Umbelliferae?
  • Morcovii are unul dintre cele mai mari niveluri de betacaroten (Vitamina A) dintre toate legumele?
  • Tutungii francezi de pe vremuri puneau un morcov in cutiile cu tutun, pentru a impiedica uscarea acestuia?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ghiveci cu legume indian
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.