Ghiveci african cu naut

Ghiveci africanReteta de ghiveci african cu naut iti aduce pe masa un pranz sau o cina satioasa si sanatoasa, cu ingrediente naturale. Desi timpul de pregatire nu este foarte scurt, prepararea se va dovedi usoara, intrucat tot ceea ce faci este sa fierbi ingredientele dupa intervalul recomandat de specialistii nostri si sa le combini. Asocierea aromei specifice din naut si ciuperci, cu cea dulceaga a cepei si conopidei se va constitui intr-un regal al gustului, diferit si superior unuia oferit de ghiveciul clasic de legume.

TIMP PREPARARE    2 ore 40 min

PORTII   8

TIP RETETA   Garnitura/Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ghiveci african cu naut

  • 2 cepe mari
  • 1 1/2 cana naut boabe
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 conopida mica
  • 2 cartofi
  • 1/2 cana orez
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa amestec de legume uscate
  • 1 lingurita miere
  • o legatura patrunjel verde
  • piper rosu boabe, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

Orez prefiert

orez-prefiert-1-kg

Miere poliflora

miere-poliflora-jajin

  Mod de preparare reteta Ghiveci african cu naut

  • Nautul se pune la inmuiat peste noapte.
  • A doua zi se spala bine si se fierbe in apa timp de 2 ore.
  • Peste nautul care a fiert se adauga ceapa taiata mărunt, ciupercile felii, conopida desfăcuta în buchetele mici, cartofii cuburi, amestecul de legume uscate și orezul.
  • Toate ingredientele se mai fierb impreuna inca 40 de minute.
  • Dupa ce s-a scurs tot timpul de fiert, se stinge focul și se adauga usturoi ras, miere amestecată cu lamaie, pătrunjel verde și bobițe de piper roșu.
  • Se poate servi ca atare sau ca o garnitura.

  Observatii reteta Ghiveci african cu naut

  • Intervalul de preparare a retetei poate sa para mare, dar in timp ce nautul fierbe tu nu ai de facut foarte multe lucruri in afara de pregatirea ciupercilor si a legumelor.
  • Daca doresti sa scurtezi timpul de preparare, poti sa cumperi si naut gata fiert, insa, in acest caz, recomandam sa fii atenta la ingredientele de pe eticheta conservei, pentru a te feri de conservanti. Singurul tip de naut in privinta caruia poti fi absolut sigur ca nu contine sare sau conservanti, este cel pe care il fierbi chiar tu, acasa.
  • Spre deosebire de celelalte amestecuri de legume de pe piata, cel pe care il gasesti in magazinul online Sanovita nu contine deloc conservanti,  sare sau glutamat adaugate.
  • Nautul va absorbi, la fierbere, o cantitate mare de lichid, asa incat, in clipa in care il pui pe foc, asigura-te ca are cel putin de doua ori mai multa apa decat naut.

  Stiai ca?

  • Stiai ca nautul este, dupa fasole si soia, a treia cea mai raspandita leguma din lume? Ea se cultiva in peste 45 de tari pe o suprafata care depaseste 9 milioane de hectare.
  • Nautul are un indice glicemic scazut, motiv pentru care dieta cu naut este indicata pentru persoanele care sufera de diabet, iar contintul de fibre il recomanda celor care doresc sa isi mentina o greutate echilibrata?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ghiveci african cu naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 57 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.