Fursecuri Snickerdoodle

fursecuri snickerdoodlePufoase pe interior si usor crocante la exterior, aceste fursecuri Snickerdoodle sunt aromate gratie scortisoarei si extrem de usor de facut. Fa-le de Sarbatori, pentru a le face cadou celor dragi, toamna (cand afara ploua si vrei sa te cuibaresti in fotoliu, cu o cana de golden latte in mana si cateva fursecuri pe o farfurie), de Dragobete/Ziua Indragostitilor (cand vrei sa ii faci o surpriza dulce omului de langa tine) sau de fiecare data cand ti-e pofta de ceva bun si mai sanatos decat dulciurile din comert.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Fursecuri Snickerdoodle

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

  Mod de preparare reteta Fursecuri Snickerdoodle

  • Pentru a pregati aceste fursecuri Snickerdoodle, incepe prin a preincalzi cuptorul la 176o C si a tapeta o tava termorezistenta cu hartie de copt.
  • Transforma migdalele in faina, maruntindu-le fin intr-un blender vertical.
  • Prepara mai intai zaharul cu scortisoara pe care il vei folosi pentru decorarea fursecurilor: intr-un bol, amesteca zaharul de cocos si ½ lingurita de scortisoara.
  • Adauga untul vegan intr-un vas si mixeaza-l bine, pana devine moale si cremos (in jur de 1 minut).
  • Adauga zaharul brut si continua sa mixezi untul, la viteza mediue, pana obtii o crema aerata (in jur de 1 minut).
  • Adauga in vasul mixerului ingredientele umede (cele 3 linguri de aquafaba si esenta de vanilie), mixand in continuare si curatand marginile vasului periodic, pentru incorpora bine totul.
  • Adauga in vas praful de copt, restul de scortisoara si sarea, incorporeaza-le in amestec, apoi toarna deasupra faina integrala si amidonul de porumb si foloseste o lingura de lemn pentru a le incorpora in aluat.
  • Vei obtine un aluat de fursecuri Snickerdoodle grosier, dificil de amestecat (daca este prea lichid, completeaza-l treptat, cu cate 1 lingura de faina, pana ajunge sa aiba consistenta necesara).
  • Acopera vasul mixerului si da-l la frigider 30 de minute, pentru a te asigura ca vei obtine, la final, fursecuri Snickerdoodle cu o forma frumoasa.
  • Foloseste o lingurita speciala de inghetata si ia, pe rand, cate o bila de aluat rece, modeleaza-o rapid in forma rotunda, da-o prin zaharul cu scortisoara din bol si asaz-o in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Apasa cu fundul plat al unui pahar pe fiecare fursec Snickerdoodle din tava, pentru a-l aplatiza.
  • Da tava la cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute sau pana cand fursecurile Snickerdoodle devin aurii, isi maresc volumul si crapa usor.
  • Scoate tava din cuptor si lasa fursecurile Snickerdoodle la racit timp de 10 minute.

  Observatii reteta Fursecuri Snickerdoodle

  • Din ingredientele de mai sus iti vor iesi in jur de 18 fursecuri
  • Poti depozita aceste fursecuri Snickerdoodle la temperatura camerei, intr-o caserola acoperita, timp de 3-4 zile (sau le poti congela timp de pana la 1 luna).
  • Poti face aluatul de fursecuri Snickerdoodle din timp, il poti tine la frigider 2-3 zile si apoi il poti lasa 30 de minute la temperature camerei, inainte de a da forma fursecurilor si a le coace, fix inainte de sosirea invitatilor la masa, de exemplu.

  Stiai ca?

  • Fursecurile Snickerdoodle au o origine neclara? Unele voci spun ca provin din Germania, altele din Olanda sau chiar din New England (SUA).
  • O portie de migdale (28 g) coapte, fara sare adaugata, contine 13% din doza zilnica recomandata de fibre, 37% din doza zilnica recomandata de mangan si 36% din doza zilnica recomandata de Vitamina E?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Fursecuri Snickerdoodle
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.