Fursecuri semiluna, cu migdale

fursecuri semiluna, cu migdaleAceasta reteta de fursecuri semiluna (cu migdale) nu contine unt si zahar, fiind perfecta de gatit la aniversari, de Sarbatori sau in fiecare weekend in care simti nevoia de ceva bun si sanatos pentru familia ta. Sigur ai mancat si tu astfel de fursecuri in forma de semiluna in copilarie, iar reteta noastra ti le pune din nou pe masa, intr-o varianta mai sanatoasa, care poate fi consumata la desert sau alaturi de un ceai fierbinte. Si care este atat de relaxanta de facut, avand in vedere ca presupune formarea manuala a fiecarui fursec – o terapie culinara de nepretuit, care produce, la final, fursecuri semiluna unicat.

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Fursecuri semiluna, cu migdale

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Unt de migdale si cocos

bioh-eco-biona-unt-de-migdale-si-cocos-170g

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Fursecuri semiluna, cu migdale

  • Pentru a pregati aceste fursecuri semiluna (cu migdale), incepe prin a preincalzi cuptorul la 180o C si tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt.
  • Intr-un blender vertical, adauga migdalele si marunteste-le bine, pana obtii 1 cana de faina.
  • Toarna deasupra faina de greu integrala, untul de migdale si cocos, siropul de artar, esentele si un praf de sare; marunteste bine toate ingredientele pentru aceste fursecuri semiluna (cu migdale), pana obtii un aluat lipicios si uniform, care ia singur o forma rotunda.
  • Daca aluatul ti se pare prea uscat, completeaza cu putin unt de migdale si cocos sau cu putina apa; daca aluatul ti se pare prea lipicios, completeaza cu putina faina.
  • Formeaza cu mana fiecare fursec semiluna (cu migdale): ia o lingura de aluat, da-i forma de minge de ping pong, apoi formeaza o semiluna si pune fursecul pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Plaseaza aceste fursecuri semiluna (cu migdale) la distanta unul de altul.
  • Da tava la cuptorul preincalzit timp de 15-25 de minute (in functie de cat de moi vrei sa fie fursecurile semiluna rezultate) si stai cu ochii pe ele, pentru a nu se arde pe margini.
  • Lasa tava si continutul ei sa se raceasca.
  • Spala vasul blenderului vertical si marunteste in el fulgii de nuca de cocos, pana obtii o faina de cocos, pe care sa o presari deasupra fursecurilor semiluna reci, inainte de servire.

  Observatii reteta Fursecuri semiluna, cu migdale

  • Din ingredientele de mai sus iti vor iesi 20 de fursecuri semiluna.
  • Poti inlocui faina din fulgi de nuca de cocos cu zahar pudra sau lapte praf de cocos.

  Stiai ca?

  • Untul de migdale si cocos este obtinut din migdale, ulei de cocos si sirop din nectar de cocos, poate fi consumat ca atare sau incorporat in retete vegetariene si vegane de deserturi?
  • 1 portie de migdale (28 g) contine 37% din doza zilnica recomandata de Vitamina E, 32% din doza zilnica recomandata de mangan si 20% din doza zilnica recomandata de magneziu?
  • Fursecurile semiluna sunt un desert popular in Austria (tara din care sunt originare si unde erau pregatite de Craciun), Germania, Cehia, Slovacia si Ungaria?
  • Conform unei legende, fursecurile semiluna au fost create drept dedicatie pentru victoria triumfatoare a monarhiei habsburgice impotriva turcilor, in toamna lui 1683, la Viena? Forma de semiluna este o trimitere la steagul Imperiului Otoman.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Fursecuri semiluna, cu migdale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.