Enchiladas cu fasole

enchiladas cu fasoleAceste enchiladas cu fasole sunt umplute cu un amestec colorat si nutritiv, care contine broccoli, ardei gras, spanac, fasole si ceapa. Deasupra lor troneaza un sos enchilada (facut rapid in casa si plin de condimente aromate) si, optional, un sos de branza vegan. Rezultatul? 8 enchiladas cu fasole care pot fi servite ca atare sau alaturi de o salata (cu rosii si castraveti, de varza sau de cruditati) – cu alte cuvinte, un antreu sau un fel principal de zile mari, care iti umple bucataria cu aromele Mexicului.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Enchiladas cu fasole

SOS

ENCHILADAS

  • 250 g fasole rosie Azuki
  • 8 tortillas (20 cm diametru)
  • 170 g spanac
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 broccoli
  • 1 lingurita chimion pudra
  • ¼ lingurita scortisoara
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 cana sos de branza vegan (optional)
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Fasole rosie

bioh-eco-fasole-azuki-500g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Otet din cidru de mere

bioh-biona-otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500ml

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Enchiladas cu fasole

  • Pentru a pregati aceste enchiladas cu fasole, trebuie sa incepi prin a pune fasolea uscata la fiert, intr-o oala cu apa.
  • Urmatorul pas este pregatirea sosului enchilada: amesteca toate ingredientele uscate pentru acesta (faina si condimentele pudra) intr-un bol mic; incinge uleiul intr-o cratita (la foc mic), toarna deasupra ingredientele uscate din bol si amesteca-le constant, cu un tel, timp de 1 minut.
  • Adauga in cratita pasta de rosii, apoi toarna treptat supa de legume, incorporandu-le in sosul astfel format si amestecand permanent (pentru a evita formarea cocoloaselor).
  • Mareste intensitatea focului si lasa sosul enchilada sa dea in clocot, apoi redu la minim focul si lasa cratita pe foc 5-7 minute, pana cand sosul se ingroasa (nu uita sa amesteci constant in el).
  • Stinge focul, adauga in sosul enchilada si otetul, apoi gusta-l de sare si piper.
  • Preincalzeste cuptorul la 200o C si unge cu putin ulei un vas termorezistent, cu dimensiunea de 35×25 cm.
  • Curata, spala si taie marunt ceapa, ardeiul si buchetul de broccoli.
  • Incinge restul de ulei vegetal intr-o tigaie incapatoare, adauga ceapa taiata marunt si las-o pe foc pana devine translucida; adauga buchetelele de broccoli si ardeiul taiat marunt, da focul mai mic, acopera tigaia cu un capac si lasa umplutura vegetala pentru enchiladas pe foc alte 8-9 minute; amesteca din cand in cand.
  • Cand buchetelele de broccoli capata o culoare verde mai intensa, iar pe margine se ingalbenesc usor, adauga chimionul pudra si scortisoara; dupa 30 de secunde, completeaza cu spanacul proaspat (pune-l treptat in tigaie, se va inmuia rapid).
  • Cand tot spanaul s-a inmuiat, toarna umplutura pentru enchiladas intr-un bol incapator si adauga deasupra ei fasolea fiarta si scursa bine, 2 linguri de sos enchilada, 2 linguri de sos de branza vegan, sare si piper (dupa gust).
  • Asambleaza aceste delicioase enchiladas cu fasole: toarna ¼ cana de sos enchilada in vasul termorezistent si intinde-l uniform, de jur imprejur; intinde o tortilla pe un tocator, umple-o cu ½ cana de umplutura din bol, apoi ruleaza-o strans si asaza-o cu marginea in jos, in vas; repeta procesul cu restul de tortillas si de umplutura; toarna restul de sos enchilada peste rulourile astfel obtinute si apoi restul de sos de branza vegan (dar lasa-le capetele neacoperite).
  • Da vasul termorezistent la cuptorul preincalzit, timp de 20 de minute.
  • Stinge cuptorul, scoate vasul din el si lasa aceste delicioase enchiladas cu fasole la racit timp de 10 minute; inainte de a le servi, presara deasupra patrunjel proaspat (tocat marunt).

  Observatii reteta Enchiladas cu fasole

  • Poti renunta la sosul de branza vegan si adauga in locul lui in reteta 1 avocado.
  • Poti reincalzi aceste enchiladas cu fasole la cuptor, acoperind vasul cu folie de aluminiu.
  • Din ingredientele de mai sus vei obtine 2 cani de sos enchilada.
  • In loc de broccoli poti folosi 1 conopida mica.
  • Poti prepara mai rapid aceasta reteta de enchiladas cu fasole daca folosesti, in loc de fasole uscata, 1 conserva (425 g) de fasole, scursa bine.

  Stiai ca?

  • Acest fel de mancare originar din Mexic are la baza celebrele tortillas de porumb autohtone, facute de la maiasi incoace si umplute cu ovarietate de ingrediente (carne, branza, fasole, cartofi, legume sau combinatii ale acestora)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Enchiladas cu fasole
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.