Acasă Rețete Aperitive Dovlecei pane

Dovlecei pane

0
Dovlecei pane

dovlecei paneProfita de dovleceii care umplu tarabele pietelor sau supermarketurile, pentru a pregati aceasta reteta usoara de dovlecei pane. Vara, daca ai gradina plina de dovlecei, gateste-i astfel cand sunt tineri si copti bine – vei obtine un platou cu varf de deliciosi dovlecei pane (moi la interior si crocanti fix cat trebuie la exterior). Si vei umple bucataria de o aroma care va lasa gura apa si celor mai mofturosi membri ai familiei tale…

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Aperitiv/Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Dovlecei pane

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Lapte de soia

lapte de soia

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Dovlecei pane

  • Pentru a pregati dovlecei pane, taie dovleceii in felii groase de 2-3 mm mm (cu cat ii tai mai subtiri, cu atat se vor patrunde mai bine la prajit).
  • Toarna laptele vegetal intr-un bol si faina integrala (amestecata cu sare, dupa gust) in alt bol.
  • Inmoaie feliile de dovlecel timp de 1 minut in lapte, apoi acopera-i cu faina pe ambele parti.
  • Incinge bine uleiul vegetal intr-o tigaie antiaderenta si pune feliile de dovlecel la prajit; intoarce-i pe ambele parti, pana cand devin aurii.
  • Repeta procesul pana cand prajesti toti dovleceii pane.

  Observatii reteta Dovlecei pane

  • Alege dovlecei tineri (de 15-20 cm lungime), dar copti pentru aceasta reteta, pentru a nu avea seminte mari la interior; pentru a gasi cele mai potrivite legume pentru aceasta reteta de dovlecei pane, alege dovlecei care au o culoare verde deschis uniforma (fara pete albe) si care sunt tari la apasare.

  Stiai ca?

  • Dovleceii (a caror denumire latineasca este Cucurbita pepo) fac parte din familia Cucurbitaceae, fiind inruditi cu pepenii, dovleacul si castravetii?
  • Dovleceii pot creste pana la 1 metru lungime, dar sunt recoltati cand ajung la 20 cm lungime?
  • Desi dovleceii sunt considerati legume, din punct de vedere botanic sunt fructe si pot avea culori diverse (de la verde deschis, la galben si verde inchis)?
  • In medicina populara, dovleceii sunt folositi la tratarea durerilor si racelilor?
  • 1 cana de dovlecei gatiti (223 g) contine 17 kcal, 3 g de carbohidrati, 1 g proteine, 1 g de fibre, sub 1 g de grasimi, 40% din doza zilnica recomandata de Vitamina A, 16% din doza zilnica recomandata de mangan, 14% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 13% din doza zilnica recomandata de potasiu, 10% din doza zilnica recomandata de magneziu, 8% din doza zilnica recomandata de Vitamina K si 8% din doza zilnica recomandata de acid folic si cupru.
  • Saraci in amidon si carbohidrati, dovleceii mentin senzatia de satietate mai mult timp, contin multa apa si au in index glicemic scazut? Prin urmare, te pot ajuta sa slabesti si a-ti mentii greutatea optima fara mari batai de cap.
  • Dovleceii sunt bogati in luteina si zeaxantina, antioxidanti care previn degenerarea maculara care apare odata cu varsta? In plus, dovleceii contin Vitamina A si betacaroten, nutrienti care contribuie la mentinerea sanatatii oculare.
  • Vitamina C din dovlecei ii transforma in legume benefice in prevenirea si tratamentul astmului, dar si a hipersensibilitatii bronhice?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Dovlecei pane
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 41 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.