Acasă Rețete Deserturi Desert în trei culori din tapioca și cocos

Desert în trei culori din tapioca și cocos

0
Desert în trei culori din tapioca și cocos

Desert în trei culori din tapioca și cocos

Nu știi ce să mai pregătești dulce? Noi îți propunem un desert colorat, asemenea budincii, din tapioca și cocos. Este ușor de făcut și îi poți impresiona pe cei apropiați cu acest desert inedit, atât prin aspect, cât și prin gust!

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Desert/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare:

  • Pune într-un vas laptele de soia, laptele de cocos, crema de cocos și apa și fierbe-le la foc mediu până la primul clocot.
  • Adaugă perlele de tapioca în ploaie, amestecând ușor cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Dă apoi focul la flacără mică și fierbe totul pentru aproximativ 30 de minute, amestecând continuu. Astfel, perlele nu se vor lipi de fundul vasului.
  • Vei ști că este gata când perlele de tapioca s-au umflat în totalitate și devin transparente, iar compoziția s-a legat.
  • Taie apoi păstaia de vanilie, extrage pulpa și adaug-o în compoziție.
  • Ia vasul de pe foc, adaugăi îndulcitorul ales și împarte compoziția în trei părți, amestecând-o pe fiecare cu unul dintre cele trei ingrediente colorate: pudra de turmeric, cea de spirulină și sfecla rasă.
  • Toarnă compoziția în pahare, cupe sau castroane (de preferat transparente), alternând cele trei culori și ai obținut un desert din tapioca în trei culori.
  • Poți servi desertul din tapioca atât cald, cât și rece.

  Știai că?

  • Tapioca este un ingredient extras dintr-un tubercul numit rădăcină de cassava, originară din America de Sud. Tapioca a devenit un aliment apreciat în țări din Africa, Asia și America de Sud, însă a crescut în popularitate, în ultimele decenii, în toată lumea. Tapioca este comercializată în principal sub formă de făină, fulgi și perle.
  • Tapioca este perfectă pentru cei cu alergie la gluten. Cu toate acestea, nu ar trebui să abuzăm de ea, încât este compusă preponderent din carbohidrați.
  • Laptele de cocos este obținut din pulpa nucilor de cocos. Această băutură vegetală este răspândită în diverse bucătării din lume și are numeroase beneficii nutriționale. Aproximativ o cană de lapte de cocos poate fi o sursă bună de mangan, cupru,magneziu, fier sau seleniu.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Desert in trei culori din tapioca si cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.