Desert budinca Tropical cu crema de cocos

In budinca Tropical cu crema de cocos regasesti alaturate gustul matasos al cocosului cu textura usor aspra a biscuitilor, intr-o combinatie inedita, dar delicioasa. Budinca Tropical cu crema de cocos este un desert care iti va incanta papilele gustative si, in plus, ai sa vezi ca nu este deloc dificil de pregatit.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Desert budinca Tropical cu crema de cocos

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Amidon din porumb

amidon-din-porumb-250g

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Mod de preparare reteta Desert budinca Tropical cu crema de cocos

  • Se maruntesc biscuitii și se amesteca cu 2 linguri de ulei, apoi se asaza in cupe, cate 1 lingura in fiecare pahar, presandu-se usor.
  • Cutia de crema de cocos – pastrata la frigider peste noapte – se desface și se separa apa de cocos (lichidul transparent) de crema groasa.
  • Laptele de cocos se amesteca cu apa de cocos, sarea, zaharul si amidonul direct pe flacara, amestecând cu un tel (la foc mic) pana se ingroasa.
  • Cand vezi ca a inceput sa se ingroase, iei compozitia de pe foc si o lasi deoparte timp de 10 minute ca sa se racoreasca, dar sa nu se raceasca total.
  • Adauga in compozitie restul de ulei si apoi crema de cocos.
  • Amesteca (de preferat cu mixerul la viteza medie) crema pana vei obtine o consistenta cremoasa.
  • Poti sa adaugi la final aroma preferata (vanilie/lamaie).
  • Torni crema rezultata peste biscuitii din cupa, pana cand o umpli.
  • Servesti desertul ornat cu fulgi de cocos.

Observatii reteta Desert budinca Tropical cu crema de cocos

  • Este foarte important sa amesteci in mod continuu compozitia atata timp cat este pe foc, pentru a o impiedica sa se lipeasca si sa se afume. Flacara nu trebuie sa fie puternica, ci moderata.
  • Aceasta budinca este delicioasa atat consumata la temperatura camerei, cat si rece, de la frigider.
  • Timpul de pregatire include si pe cel necesar compozitiei pentru a se raci inainte de a fi mixata si adaugata peste biscuitii din cupe.

Stiai ca?

  • Cocosul este un aliment complex, cu multiple beneficii pentru organism? Din el se consuma atat pulpa, cat si apa sau se extrage uleiul de cocos, folosit atat in gastronomie, cat si in cosmetica.
  • Exploratorii spanioli au numit cocosul – “fata zambitoare de maimuta“, datorita celor trei ochi mici de la baza pe care ei ii asemanau cu ochii unei maimute?
  • Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de nuca de cocos nu contine lactoza, deci poate fi folosit ca inlocuitor de lapte de catre cei cu intoleranta la lactoza?
  • Apa de cocos care iti ramane dupa deschiderea conservei de crema de cocos poate fi utilizata cu succes pe post de bautura racoritoare, dar poate intra si in componenta mastilor destinate frumusetii si ingrijirii tenului tau?
  • Laptele de nuca de cocos este adesea considerat un “lichid miraculos”, deoarece compozitia nutritionala a acestuia ofera o mare capacitate de reconstructie a sistemului imunitar si ajuta la prevenirea bolilor?
  • Nucile de cocos sunt bogate in vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6 si minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu si fosfor?
  • Multi sportivi de performanta beau apa de cocos atunci cand vor sa fie in forma maxima pentru concursuri? Aceasta are mai putine calorii, mai mult potasiu decat o bautura energizanta, dar efectele sale sunt similare?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Desert Budinca Tropical cu crema de cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 71 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.