Acasă Sunt în echilibru Cum mi-am organizat rutina matinală pentru o zi cât mai bună

Cum mi-am organizat rutina matinală pentru o zi cât mai bună

0
Cum mi-am organizat rutina matinală pentru o zi cât mai bună

 

Cu toții ne dorim să ducem o viață lungă și frumoasă, dar mai ales să ne menținem o sănătate de fier, însă acest lucru vine este posibil doar dacă ducem stil de viață sănătos. Iar dacă nu am ajuns încă la acel ideal pe care ni-l dorim, la acel echilibru, atunci reușita stă în alegerile mici pe care le facem zi de zi – încă de dimineață!

Știu că nu suntem toți la fel, nu avem aceleași vieți, aceleași locuri de muncă, aceleași familii și mai ales aceleași organisme. Cu toții avem propriul ritm și propriul mecanism de adaptare, însă cheia stă în a găsi mereu un echilibru pe care să îl menținem pe tot parcursul unei zile. Eu, de exemplu, îmi încep ziua cu activități simple. Sper să vă ajute și să vă inspire rutina mea de fiecare dimineață.

 

Spune-mi cum ți-ai petrecut seara ca să îți spun cum vei începe ziua

O dimineață bună nu ține doar de ce anume faci după ce te trezești, dar și de ceea ce faci seara. Poate fi de ajutor ca în fiecare seară să ne gândim la ce am făcut în ziua care tocmai a trecut, ce putem învăța din lucrurile bune sau mai puțin bune prin care am trecut. Apoi, dimineața să ne urmăm sfaturile pe care ni le-am dat seara pentru o zi cât mai bună.

 

Somn suficient

Consider că nu ar trebui să tăiem cu niciun preț din cele 7-8 ore de somn care ne sunt recomandate în fiecare noapte. Dacă nu le respectăm, nu doar că ne trezim obosiți, dar ne pierdem și pofta de viață.

Ziua unui sportiv de performanță este marcată de multă muncă, multe ore de antrenamente, alternate cu pauze de masă și activități recreative, dar niciodată nu este neglijată odihna. Pentru acest lucru, seara trebuie să fii în pat, pregătit de somn la cel târziu ora 23. Un sportiv știe că altfel nu ar putea face față antrenamentelor de a doua zi. Iar același lucru se poate întâmpla și celor care nu practică un sport de performanță, dar care neglijează orele de odihnă crezând că nu îi afectează.

 

Trezitul de dimineață

Trezitul de dimineață ne poate face mai productivi, pentru că ne oferă posibilitatea să petrecem mai mult timp pentru noi sau să facem unele dintre cele mai diverse activități, dat fiind că dimineața mintea este mai proaspătă și mai agilă, fie pentru activitățile fizice pe care le desfășurăm, fie pentru cele de gândire.

 

 

Gândirea optimistă

Eu încerc să îmi încep fiecare zi cu zâmbetul pe buze. În mintea mea îmi spun că totul va fi foarte bine. Indiferent de cât de grea se anunță ziua, încerc să fiu încrezătoare că voi găsi soluții.

 

Nicio zi fără mic dejun

Nu există zi în care să trec peste micul dejun sau să neglijez aportul de vitamine și minerale. Ce obișnuiesc să mănânc? Cereale cu lapte! Sunt alimente sănătoase și hrănitoare, care-mi dau energia de care am nevoie la început de zi.

 

Mișcarea de dimineață

Activitatea fizică face parte de multe ori din rutina mea de dimineață.

Nu pot să vă recomand să pășiți în fiecare dimineață într-o sală sau pe un teren de sport, dar vă îndemn să profitați de fiecare moment în care puteți petrece timp în aer liber, mergând, pedalând, bucurându-vă de natură și de cei din jur. Puteți, de exemplu, să mergeți mai mult, fiindcă mersul doar până la ușa mașinii nu este suficient. Cel mai important lucru este să găsim acea activitate fizică care ne aduce plăcere și care ne motivează să ne dăm jos din pat.

 

Nu uita de tine și de cei din jurul tău

Chiar dacă diminețile sunt de obicei cea mai aglomerată parte din zi, este totuși important să ne facem puțin timp încă de dimineață pentru a fi alături de cei dragi. Este util să avem pe cineva lângă noi de la primele ore care să ne motiveze, fie că este un membru al familiei cu care luăm micul dejun, fie un prieten pe care îl sunăm. În acele momente putem să împărtășim ceea ce ne propunem pentru ziua care abia începe și să ne dăm unui celuilalt energie și chef.

 

Dacă acum nu duceți o viață echilibrată, dar vă doriți să schimbați radical modul în care trăiți, vă recomand să începeți cu pași mici, zi de zi, și să vă dezvoltați obiceiuri sănătoase de care să vă țineți. Din care trebuie să facă parte obligatoriu: alimentația, mișcarea, somnul și relaxarea. Atunci când vom începe să facem asta, să integrăm obiceiuri sănătoase în viața noastră, vom vedea cum ni se îmbunătățește tonusul și cum ne revine pofta de viață.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.