Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase CREMĂ de BRÂNZĂ VEGANĂ din MEI

CREMĂ de BRÂNZĂ VEGANĂ din MEI

2
CREMĂ de BRÂNZĂ VEGANĂ din MEI

 

Poate că meiul nu este primul lucru pe care îl asociem cu crema de brânză vegană în general, dar cu siguranță ar putea fi. Rețeta de cremă de brânză vegană din mei aduce toate proprietățile acestei cereale într-o cremă pufoasă și fină de care se poate bucura toată familia. Este gustoasă, foarte ușor de făcut și puteți să o folosiți ca atare sau ca ingredient în diverse prăjituri.

TIMP DE PREPARARE   25 minute

PORȚII  800g

TIP REȚETĂ  Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru gătit meiul:

  • ½ cană mei
  • 1 ½ cană apă

  Mod de preparare mei:

  • Gătiți meiul, fierbându-l la foc mic timp de 20-25 de minute. Cu cât se gătește mai mult, cu atât va fi mai moale și mai fină crema de brânză.
  • Se lasă la răcit.

Ingrediente pentru crema de brânză din mei:

  • Meiul gătit (aproximativ 1 ceașcă și jumătate)
  • ½ cană apă
  • 2 ½ căni lapte de soia
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 1 linguriță ceapă pudră
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper alb
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 4 linguri de ulei (cu gust neutru)

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de soia bio

LAPTE DE SOIA BIO 1L

Amidon din porumb

  Mod de preparare:

  • Amestecați toate ingredientele pentru crema de brânză de mei într-un blender până când obțineți o pastă cremoasă și netedă
  • Puneți toată compoziția într-o oală, pe aragaz, la foc mediu. După ce compoziția dă în clocot, o mai țineți două minute, apoi o luați de pe foc și o lăsați să se răcească.
  • Adăugați mai multă sau mai puțină apă și/sau lapte vegan dacă doriți o cremă de consistență mai groasă sau mai subțire.
  • Rețineți că se va întări odată ce este refrigerat.
  • Rezistă până la 10 zile la frigider.
  • Se consumă ca pastă tartinabilă cu rondele, grisine, chipsuri, budinci etc.
  • Dacă doriți, puteți să folosiți în deserturi (dar scoateți condimentele și pudrele) adâugând miere sau fructe.

  Știai că?

  • Meiul nu conține gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranță la gluten.
  • Meiul conține substanțe nutritive care permit aparatului digestiv să își îndeplinească funcțiile în condiții optime.
  • De asemenea, meiul este o sursă excelentă de fier, complexul de vitamine B și fibre. Oferă proteine, fibre, carbohidrați sățioși și conține cantități importante de siliciu, magneziu, potasiu și o cantitate moderată de vitamina E.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crema de branza vegana din mei
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Sistemul imunitar poate fi influențat de alimentație?
Articolul următor Cum să-ți pregătești organismul pentru vară
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

2 COMENTARII

    • Bună ziua,

      Mulțumim pentru observație. Am actualizat rețeta deoarece lipsea un pas. După ce amestecați ingredientele într-un Blender până când obțineți o pastă, puneți compoziția într-o oală, pe aragaz, la foc mediu. După ce compoziția dă în clocot, o mai țineți două minute, apoi o luați de pe foc și o lăsați să se răcească. Astfel amidonul o să întărească compoziția, iar gustul acestuia nu se va mai simți.

      O zi frumoasă,
      Echipa SanoVita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.