Acasă Rețete Supe si ciorbe Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

0
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde este un fel de mancare pe care il poti pune pe masa familiei tale  oricand, pentru ca aproape tot timpul anului gasesti salata verde in piete. Totusi, daca o pregatesti primavara, moment in care organismul tau este insetat de vitamine, iti va merge si in stomac si la suflet. Stai in bucatarie putin peste jumatate de ora si rezultatul va fi unul deosebit de gustos si, mai ales sanatos.

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Supe si ciorbe

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ciorba de salata verde

  • 2 salate verzi
  • ½ cana orez brun
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina medie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • zeama de lamaie
  • sare de mare
  • putin ulei de masline

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Orez brun prefiert

orez-brun-prefiert-1-kg

Sare de mare fina

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Ciorba de salata verde

  • Telina, morcovii si ceapa se taie marunt si apoi se pun la fiert impreuna cu orezul brun.
  • Salatele se spala cu apa rece, frunza cu frunza, pentru a indeparta orice urma de pamant sau de murdarie care poate ramane pe frunze.
  • Cand sunt gata fierte legumele, se adauga salatele taiate fasii scurte sau rupte cu mana.
  • Se mai lasa să dea 1-2 clocote, dupa care se stinge focul si se adauga usturoiul zdrobit, mararul tocat marunt si uleiul.
  • Se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust, apoi se poate servi ca atare sau dreasa cu iaurt vegetal.

  Observatii reteta Ciorba de salata verde

  • Unele persoane prefera sa acreasca ciorba de salata cu otet, insa noi recomandam zeama de lamaie intrucat este mai sanatoasa.
  • In general, ciorba de salata se serveste la masa calda, dar daca vrei, poti sa o mananci si rece; neavand multa grasime, este buna si asa.
  • Nu recomandam sa consumi ciorba de salata imediat ce ai terminat-o de gatit, mai las-o inca 5-10 minute in oala, cu capacul pus, si va capata o aroma si mai buna.

  Stiai ca?

  • Salata verde  pe care o gasesti in piete (Lactuca sativa) este o planta cultivata in Egipt inca de acum 3000 de ani?
  • Salata verde are un important continut de vitamina C, E, B6 și acid folic, dar si de antioxidanti care te ajuta sa iti mentii sanatos sistemul imunitar, sa te aperi de boli cardiovasculare, cancer sau obezitate?
  • Medicii nutritionisti recomanda inlocuierea orezului clasic cu orez brun? Acest lucru se intampla intrucat, neavand coaja indepartata, isi pastreaza intacta cantitatea de nutrienti si, mai ales, de fibre.
  • In timp ce orezul alb nu este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca, orezul brun este cel care favorizeaza pierderea in greutate? Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi si ca il consumi in portii foarte mari.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ciorba de salata verde
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 78 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.