Chiftelute aperitiv cu linte

Gogosele aperitiv cu linteIncearca reteta de chiftelute aperitiv cu linte si vei pune pe masa familiei tale un preparat gustos si sanatos, fara sa petreci foarte mult timp in bucatarie. Lintea iti aduce proteine vegetale atat de necesare organismului tau, fulgii de ovaz asigura (ca si lintea, de altfel) o digestie usoara, iar uleiul de cocos iti protejeaza inima, oasele si te ajuta sa iti scazi colesterolul rau.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chiftelute aperitiv cu linte

  • 1 cana linte rosie fiarta
  • 2 cepe
  • 1 cana orez brun fiert
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel verde tocat fin
  • 1 lingura ardei rosu tocat foarte marunt, optional
  • 3 linguri ulei de cocos

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

  Mod de preparare reteta Chiftelute aperitiv cu linte

  • Cele doua cepe se toaca marunt si se calesc in tigaie, stropindu-le din cand in cand cu apa si ulei de cocos.
  • Patrunjelul se taie si el marunt.
  • Se pun apoi intr-un castron, impreuna cu lintea si orezul, fierte in prealabil, si cu restul ingredientelor (patrunjel, sare boia, ardei rosu, fulgi de ovaz), omogenizand bine compozitia. Daca ti se pare prea tare, poti sa mai adaugi o lingura de ulei de cocos lichid.
  • Se modeleaza apoi din aceasta chiftelute putin mai mari decat o nuca si se coc la cuptor sau in tigaie.
  • Chiftelutele sunt gata atunci cand s-au rumenit pe deasupra.

  Observatii reteta Chiftelute aperitiv cu linte

  • Daca le coci in cuptor, gogosile cu linte vor iesi putin mai tari, dar mult mai sanatoase si mai putin calorice.
  • Daca vrei si iti place, poti sa adaugi chiar mai mult patrunjel decat cantitatea din reteta, dar sa fie proaspat, nu uscat. Va fi delicios si foarte sanatos!
  • Nu tine in cuptor foarte mult chiftelutele aperitiv cu linte, pentru a nu iesi uscate.
  • La cuptor, chiftelutele se vor mai turti, nu isi vor pastra forma rotunda. Acest lucru estenormal, dar nu afecteaza cu nimic gustul lor deosebit.

  Stiai ca?

  • Uleiul de cocos este cea mai bogata sursa cunoscuta de acid lauric, acelasi care este prezent si in laptele matern si care are proprietatea a a lupta impotriva bacteriilor si a creste imunitatea organismului?
  • Stiai ca in vechime, timp de secole intregi, lintea a fost considerata carnea saracului? Cei care nu isi permiteau sa consume carne sau peste, din cauza saraciei, alegeau sa consume linte, pentru ca, din punct de vedere al proteinelor, acest aliment este usor comparabil cu carnea. Deosebirea majora insa este faptul ca proteinele din linte sunt de origine vegetala si nu duc la cresterea colesterolului
  • Lintea este foarte bogata in fibre solubile si insolubile care sprijina tranzitul intestinal, stimuleaza digestia si combat constipatia? Acesta este un mare beneficiu, avand in vedere ca o digestie buna reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi catre o sanatate infloritoare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chiftelute aperitiv cu linte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 60 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.