Acasă Gătesc gustos Cele 6 ustensile esentiale in bucatarie

Cele 6 ustensile esentiale in bucatarie

0
Cele 6 ustensile esentiale in bucatarie

blenderUna din secretele gatitului rapid a unor preparate gustoase si sanatoase este sa incepi avand in fata ta, pe masa, toate ustensilele de care ai nevoie. Ca sa fii cu adevarat eficient, incearca sa iti utilezi bucataria cu ustensile si aparate putine, dar de calitate buna, in loc sa cumperi multe si de calitate indoielnica. In ultima situatie vei ajunge sa cheltuiesti multi bani, fara a avea rezultatele dorite, nici din punct de vedere al timpului, nici din punct de vedere al calitatii preparatelor tale.

Iata care sunt cele 6 ustensile esentiale in bucataria ta:

  • Lingura de lemn – nimic nu se compara cu experienta amestecarii diferitelor ingrediente intr-o tigaie cu o lingura de lemn. Stii ca multa lume spune ca mancarea la cazan are alt gust, e mai buna? Ei bine, acelasi lucru este valabil si in cazul mancarurilor amestecate cu lingura de lemn.
  • Tigaia cu strat antiaderent – cumpara o tigaie de buna calitate (teflon, ceramica) in care sa sotezi ceapa, sa prajesti. O vei folosi fara grija si fara incidente neplacute ani la rand. Daca tigaia ta are un strat antiaderent de calitate, poti sa prajesti fara ulei, lucru care va face preparatele tale mult mai sanatoase si le va reduce caloriile. Aminteste-ti ca o lingura de ulei are nu mai putin de 100 de calorii!
  • Tocatorul de lemn – face tocatul un vis frumos. Fii sigur ca il ungi cu regularitate cu ulei (de orice fel) si sa nu il speli cu detergent de vase. Un tocator de bambus e mai usor, dar se pare ca totusi marii chefi au mereu aproape un tocator clasic, mare, de lemn. Acum gasesti tocatoare din cele mai variate materiale si cu aspecte cat mai colorate si simpatice, dar nu toate sunt potrivite pentru a taia rapid. Unele aluneca pe blatul de bucatarie, pe altele aluneca periculos cutitul. Cand vorbim despre instrumentele din bucatarie, alege utilitatea in detrimentul frumusetii!

tocator

  • Procesorul de alimente – este un mare ajutor in bucataria ta si poate fi folosit la multe lucruri. Incearca sa il cumperi pe cel mai scump pe care ti-l poti permite, intrucat calitatea adevarata in final dureaza mai mult. In plus, unul performant este mai simplu de folosit si te costa mai putin pe termen lung. Stii vorba aceea care spune: sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine? Ai sa constati rapid cat este de adevarata.
  • Cutitul de bucatar – ai nevoie doar de unul singur, deci nu te zgarci. Recomandam pe cel cu lama de 20 cm. Sunt destul de multe branduri cunoscute si bune care comercializeaza asemenea produse. Fii sigur ca ti-ai luat unul din otel de calitate si invata sa il tii ascutit. Majoritatea oamenilor tin in sertare cutite tocite si apoi se mira ca gatitul dureaza mult – du cutitele la ascutit regulat si iti vei usura considerabil munca in bucatarie.
  • Blenderul – ideal pentru smoothie, sosuri, piure de curmale, humus si multe de aceste gen. Blenderul este utilizat pentru a pasa si omogeniza preparatele tale, in general pentru ingrediente mai lichide si moi; pentru cele solide si tari se foloseste procesorul.

ustensile

Articolul precedent Paine de casa tip floare cu faina integrala
Articolul următor Gogosi la cuptor umplute cu gem
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.