Home-made burgeri… din nucă!

Burgeri din nuca cu sos de roșii

Mulți dintre noi se simt un pic vinovați după ce au mâncat un burger (mai ales când e de poftă și nu de foame). Nu arareori, mergem la alergat – sau mâncăm un măr – ca să ne simțim mai bine (cu noi înșine). Pentru a preveni acest lucru Chef Daniela Dan propune o rețetă care o să te scape de sentimentul de vină: burgeri făcuți din nucă! Sănătoși și gustoși, te vor lăsa să te bucuri de un burger zdravăn fără să te mai gândești că-i faci rău organismului.

TIMP DE PREPARARE   o oră

PORȚII   8/10

TIP REȚETĂ   Fel principal

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente rețetă burgeri din nucă

  • 2 cepe, tăiate mărunt
  • 1 cană de nuci, tăiate mărunt
  • 6 căni fulgi de ovăz
  • 6 căni de apă
  • ½ cană ardei roșu, tăiat cubulețe
  • ½ cană semințe de floarea-soarelui
  • 2 felii de pâine integrală, tăiată cubulețe
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri busuioc uscat (sau orice alt condiment doriți) și 3 de busuioc proaspăt
  • 1 ½ linguriță sare

Vrei sa pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

FULGI DE OVAZ 500G

Semințe de floarea soarelui

SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI 150G

  Mod de preparare burgeri din nucă

  • Începem prin a „căli” ceapa și ardeiul roșu în puțină apă
  • După ce încep să clocotească, mai adaugăm apă, sos de soia, condimente, sare, busuioc și le lăsăm în pace până ajung din nou la fierbere.
  • Adaugăm apoi nucile, semințele de floarea-soarelui, pâinea și ovăzul. Se amestecă constant până când toată compoziția devine un amestec gros, iar ovăzul este moale.
  • Îndepărtăm amestecul de pe foc și așteptăm să se răcească.
  • Formăm burgerii cu palmele sau cu un capac de borcan de 5L, pe care va trebui să-l acoperim cu o folie de staniol (pentru a nu se lipi compoziția de capac).  Așezăm burgerii pe o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt.
  • Îi coacem în cuptor la 180°C, timp de 30 de minute. Nu uităm să întoarcem chifteluțele/burgerii pe partea cealaltă după ce au trecut 15 minute.
  • Acum că sunt gata, pot fi serviți cu sos de roșii sau de ciuperci – depinde de preferințe – într-o chiflă pufoasă sau, și mai bine, pe rondele de grâu!

  Știai că?

  • Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3. Acești acizi reduc nivelurile de grăsime și colesterol, protejând astfel sistemul cardiovascular.
  • În Roma Antică nucile erau foarte populare. Acestea erau aruncate în calea mulțimii la nunți și sărbători ca simbol al belșugului.



LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.