Budinca de paine (cu stafide)

Budinca de paine, cu stafideAceasta reteta de budinca de paine (cu stafide) este delicioasa si suntem siguri ca va fi pe placul intregii tale familii. Este aurie si crocanta la exterior, moale si aromata la interior, extrem de usor de facut, te ajuta sa folosesti painea veche din casa (pe care este pacat sa o arunci, nu?) si este un desert potrivit pentru serile de toamna ploioase care urmeaza sa vina, inevitabil…

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca de paine (cu stafide)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

  Mod de preparare reteta Budinca de paine (cu stafide)

  • Incepe sa pregatesti aceasta reteta de budinca de paine (cu stafide) prin a preincalzi cuptorul la 180° C.
  • Taie painea in felii groase (ar trebui sa obtii 10-12 felii), apoi fiecare felie in cuburi mariș pune bucatile astfel obtinute intr-un bol incapator.
  • Adauga in bol stafidele.
  • Intr-un blender vertical, omogenizeaza bine crema de cocos, nucile caju, 45 g de ulei de cocos, zaharul, scortisoara si esenta de vanilie, pana obtii un sos cremos.
  • Toarna sosul astfel obtinut in bol si acopera uniform bucatile de paine si stafidele, fara le zdrobi.
  • Transfera amestecul din bol intr-o tava termorezistenta (de 23×33 cm) si intinde-o uniform.
  • Unge budinca de paine (cu stafide) cu cele 3 linguri de ulei de cocos topit ramase si da tava la cuptorul preincalzit timp de 45 de minute (nu acoperi tava cu nimic).
  • Cand budinca de paine (cu stafide) devine aurie si crocanta la suprafata, scoate-o de la cuptor, presara deasupra zaharul pudra si serveste-o imediat, calda.

  Observatii reteta Budinca de paine (cu stafide)

  • Avand in vedere ca aceasta budinca de paine contine stafide, ii poti imbunatati gustul adaugand din vasul termorezistent si un mar curatat de coaja si samburi si taiat cubulete.
  • Cea mai potrivita paine pentru aceasta reteta de budinca de paine (cu stafide) este una veche de cateva zile.
  • Daca iti ramane budinca de paine (cu stafide) in vas, o poti pastra la frigider timp de 3-4 zile, acoperind vasul cu folie de aluminiu si reincalzindu-l inainte de servire (nu baga vasul termorezistent direct din frigider in cuptorul fierbinte, poate crapa; asteapta ca acesta sa ajunga la temperatura camerei inainte).

  Stiai ca?

  • Stafidele sunt create de om prin uscarea la soare a boabelor de struguri inca din anul 1490 i.Hr.?
  • Jumatate din cantitatea de stafide produsa la nivel mondial provine din California, cele mai bune stafide fiind insa considerate a fi cele din Malaga (Spania)?
  • O tona de stafide se obtine din peste 4 tone de struguri?
  • Dupa ce deschizi o punga noua de stafide, trebuie sa le pastrezi pe cele ramase intr-o caserola acoperita, la frigider? Pentru o durata si mai mare de utilizare, tine-le la congelator.
  • Culoarea stafidelor este diferita in functie de procesul de uscare? Stafidele inchise la culoare sunt uscate la soare, cele brune sunt deshidratate mecanic in masinarii speciale, iar cele aurii sunt uscate mecanic si apoi tratate cu dioxid de sulf.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de paine (cu stafide)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 35 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.