Reţetă de bubble tea cald

Bubble tea cald

Se zice că omul cât trăieşte învaţă. Comunitatea de pe Instagram ne-a cerut reţete de Bubble Tea în care să integrăm perlele de tapioca de la Sano Vita. Recunosc că nu auzisem despre această băutură pe bază de ceai, dar am acceptat provocarea şi am încercat mai multe variante până când am găsit una care îmi place şi mie şi familiei mele. Există şi varianta rece, dar nouă ne-a plăcut mai mult cea caldă.

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII   2

TIP REȚETĂ   Băutură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru bubble tea

  • 1,5 l apă
  • 30 g tapioca perle
  • 2-3 linguri ceai fructe de pădure, măr și scorțișoară (dar poţi alege orice sortiment îţi place)
  • 500 ml apă (pentru ceai)
  • 500 ml lapte de soia (sau orice altă băutură vegetală)

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Tapioca perle

TAPIOCA PERLE 500G

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare bubble tea

  • Pune apa la fiert (1,5 l), iar când începe să dea în clocot adaugă perlele de tapioca. Fierbe-le 19 minute, amestecând mai mereu ca să eviţi lipirea perlelor. Scurge-le bine de apă şi pune-le în paharul de servire.
  • Perlele de tapioca pot fi aromatizate cu zahăr (în special brun) sau siropuri dacă vreţi un gust mai dulce, dar noi nu am considerat necesar.
  • Pentru ceai: pune 500 ml apă la fiert. Când începe să dea în clocot, adaugă ceaiul și ţine-l pe foc timp de 5 minute, după care adaugă laptele. Se aduce din nou la punctul de fierbere, după care stingi focul. Mai lasă ceaiul în vas cam 2 minute, după care poţi să îl strecori sau, daca foloseşti pliculeţe, să le scoţi.
  • Adaugă lichidul fierbinte în paharul de servire, peste perlele de tapioca, și servește-l cald.

  Știai că?

  • Bubble Tea a fost inventat în Taiwan în anii ’80, dar acum este popular în toată lumea. I se mai spune şi Boba, ceai de lapte perlat sau ceai de lapte cu bule. Partea legată de bule vine de la spuma pe care o obții atunci când agiţi băutura (varianta rece). Este considerat un „drink snack” pentru că în acelaşi timp poţi să îl bei (partea lichidă formată din ceai şi lapte) şi să îl mănânci (perlele de tapioca). Îţi trebuie însă un pai suficient de gros şi ceva mai multă atenţie, să nu te îneci (de aceea se bea încet).
  • Tapioca este obţinută prin uscarea şi prelucrarea rădacinii arbustului tropical numit manioc. Prin fierbere în apă sau lapte, consistenţa ei devine asemănătoare cu a gelatinei, folosindu-se uşor la prepararea deserturilor cu fructe sau a răciturilor rapide cu legume. Nu conţine gluten, se digeră uşor si are calităţi antiseptice, cicatrizante şi dezinfectante asupra sistemului digestiv.
  • Numele tapioca este derivat din cuvântul tipi’óka. Acesta este numele acestui tip de amidon în limba Tupí din America de Sud.
  • Tapioca este un aliment de bază în unele regiuni și este utilizat în întreaga lume ca agent de îngroșare. Se folosește frecvent în locul făinii de grâu în America de Sud, Indiile de Vest și India.


2 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.