Acasă Rețete Bauturi Reţetă de bubble tea sau ceai Boba tea – Se prepară foarte ușor!

Reţetă de bubble tea sau ceai Boba tea – Se prepară foarte ușor!

3
Reţetă de bubble tea sau ceai Boba tea – Se prepară foarte ușor!

reteta boba tea sau bubble tea cu bilute tapioca

Se zice că omul cât trăieşte învaţă. Comunitatea de pe Instagram ne-a cerut reţete de ceai Bubble Tea în care să integrăm perlele de tapioca de la SanoVita. Recunosc că nu auzisem despre această băutură pe bază de ceai, dar am acceptat provocarea şi am încercat mai multe variante până când am găsit una care îmi place şi mie şi familiei mele. Există şi varianta rece, dar nouă ne-a plăcut mai mult cea caldă.

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII   2

TIP REȚETĂ   Băutură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru bubble tea

  • 1,5 l apă
  • 30 g tapioca perle
  • 2-3 linguri ceai fructe de pădure, măr și scorțișoară (dar poţi alege orice sortiment îţi place)
  • 500 ml apă (pentru ceai)
  • 500 ml băutură de soia instant (sau orice altă băutură vegetală)

  Cum se face boba sau bubble tea?

Boba tea se prepară foarte ușor – iată pașii:

  • Pune apa la fiert (1,5 l), iar când începe să dea în clocot adaugă perlele de tapioca. Fierbe-le 15-20 minute, amestecând mai mereu ca să eviţi lipirea perlelor. Scurge-le bine de apă şi pune-le în paharul de servire.
  • Perlele de tapioca pot fi aromatizate cu zahăr (în special brun) sau siropuri dacă vreţi un gust mai dulce, dar noi nu am considerat necesar.
  • Pentru ceai: pune 500 ml apă la fiert. Când începe să dea în clocot, adaugă ceaiul și ţine-l pe foc timp de 2-3 minute, după care stinge focul și adaugă băutura de soia instant. Mai lasă ceaiul în vas cam 2 minute să se răcească puțin, după care poţi să îl strecori sau, daca foloseşti pliculeţe, să le scoţi.
  • Adaugă lichidul fierbinte în paharul de servire, peste perlele de tapioca și servește-l cald.

  Știai că?

  • Bubble Tea a fost inventat în Taiwan în anii ’80, dar acum este popular în toată lumea. I se mai spune şi Boba tea, ceai de lapte perlat sau ceai de lapte cu bule. Partea legată de bule vine de la spuma pe care o obții atunci când agiţi băutura (varianta rece). Este considerat un „drink snack” pentru că în acelaşi timp poţi să îl bei (partea lichidă formată din ceai şi lapte) şi să îl mănânci (perlele de tapioca). Îţi trebuie însă un pai suficient de gros şi ceva mai multă atenţie, să nu te îneci (de aceea se bea încet).
  • Tapioca este obţinută prin uscarea şi prelucrarea rădacinii arbustului tropical numit manioc. Prin fierbere în apă sau lapte, consistenţa ei devine asemănătoare cu a gelatinei, folosindu-se uşor la prepararea deserturilor cu fructe sau a răciturilor rapide cu legume. Nu conţine gluten, se digeră uşor si are calităţi antiseptice, cicatrizante şi dezinfectante asupra sistemului digestiv.
  • Numele tapioca este derivat din cuvântul tipi’óka. Acesta este numele acestui tip de amidon în limba Tupí din America de Sud.
  • Tapioca este un aliment de bază în unele regiuni și este utilizat în întreaga lume ca agent de îngroșare. Se folosește frecvent în locul făinii de grâu în America de Sud, Indiile de Vest și India.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bubble Tea
Autor
Publicat la
Timp preparare

3 COMENTARII

  1. O rețetă interesantă de bubble tea. Am încercat să-l fac cu zmeură și a ieșit foarte gustos. Am observat, de asemenea, că în orașe se vinde din ce în ce mai mult ceai cu bule. Mai ales vara, este un excelent calmant al setei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.