Briose cu nuca de cocos

Briose cu nuca de cocosAceste briose cu nuca de cocos nu au niciun ingredient de origine animala, dar sunt extrem de aromate, gratie faptului ca au in compozitie o tona de nuca de cocos, in toate formele sale: ulei, lapte, crema, fulgi. Decorate la final cu frisca vegetala (si ea pe baza de cocos), briosele cu nuca de cocos sunt o alegere de desert mai sanatoasa decat dulciurile din comert, pentru ca poti controla exact cat zahar pui in ele, in procesul de preparare. Incearca-le si tu, pentru a descoperi un gust fin si o aroma inconfundabila de cocos!

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Briose cu nuca de cocos

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Briose cu nuca de cocos

  • Preincalzeste cuptorul la 180º C.
  • Pune hartie de briose in 12 forme individuale (din silicon) sau intr-o tava speciala de briose.
  • Intr-un bol mediu, cerne toate ingredientele uscate (faina dietetica, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare) si amesteca-le uniform.
  • Intr-un bol incapator, amesteca bine cu telul zaharul si uleiul de cocos topit.
  • Adauga laptele de cocos, otetul si esenta de vanilie/cocos si incorporeaza-le in ingredientele lichide.
  • Presara deasupra ingredientelor lichide fulgii de cocos, incorporeaza-i in amestec si apoi adauga treptat ingredientele uscate, amestecandu-le usor (cu o spatula), pana la incorporare (trebuie sa obtii un aluat nu foarte lichid).
  • Toarna aluatul in cele 12 hartii de briose din formele alese si coace briosele cu nuca de cocos timp de 15-18 minute sau pana trec testul scobitorii.
  • Lasa briosele timp de cateva minute in forme/tava, apoi scoate-le si lasa-le complet la racit, pe un gratar.
  • In acest timp, pregateste frisca vegetala de cocos ca in reteta de pe blog-ul nostru; pentru cele mai bune rezultate, nu uita sa lasi conserva de crema de cocos la frigider peste noapte si poti folosi pentru frisca un bol metalic lasat la congelator 10 minute, inainte de a turna in el crema de cocos; daca obtii o frisca prea tare, toarna in ea putin din lichidul ramas din conserva; poti pregati frisca de cocos in avans si o poti pastra la frigider, pentru a deveni si mai tare, numai buna de ornat briosele reci.
  • Dupa ce briosele cu nuca de cocos sunt complet reci, orneaza-le cu frisca si serveste-le imediat.

  Observatii reteta Briose cu nuca de cocos

  • Poti decora briosele cu nuca de cocos cu chips-uri de cocos trase la tigaie (timp de cateva minute, fara ulei, amestecandu-se constant, pana devin usor maronii) si lasate la racit complet sau le poti servi ca atare.
  • Poti folosi faina de cocos in loc de faina dietetica de grau, pentru briose cu un gust si mai pronuntat de cocos.

  Stiai ca?

  • Palmierul de cocos este numit, in sanscrita, „kalpa vriksha” (in traducere, „copacul care ofera tot ceea ce este necesar vietii”)?
  • Palmierii de cocos sunt arbori tropicali care cresc pana la 30 de metri inaltime, au frunze de 4-6 metri lungime si produc nuci cu o multime de intrebuintari: pulpa este consumata ca atare sau uscata, contin apa de cocos plina de electroliti, iar prin procesarea lor se obtine ulei de cocos (despre ale carui utilizari surprinzatoare am scris deja pe blog, aici) si lapte de cocos?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Briose cu nuca de cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 50 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.