Brioșă vegană

0
Brioșă vegană

Niciodată nu poți avea prea multe rețete de brioșe, iar această brioșă vegană își merită locul în portofoliul oricui. Dulce și pufoasă, ciocolatie și plină de fructe confiate și colorate, această rețetă va fi o explozie de gust. Papaya, ananasul și chiar și merișorul îi dau o întorsătură interesantă și o tentă exotică clasicii brioșe.

TIMP DE PREPARARE   o oră

PORȚII  6-8

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  Mod de preparare:

  • Se încălzește cuptorul la 177 grade Celsius.
  • Într-un castron mare, se amestecă băutura de soia (sau alt tip de băutură vegetală) și oțetul. Se lasă în repaus aproximativ 5 minute.
  • După cele 5 minute, se adaugă zahărul, uleiul și esența de vanilie și se amestecă împreună până când amestecul devine spumos.
  • Separat, făina, amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, pudra de roșcove și sarea se cern împreună printr-o sită pentru făină.
  • Se adaugă ingredientele uscate peste ingredientele umede și se amestecă împreună până se omogenizează.
  • Se pune compoziția în forme de brioșe și se coace timp de 22-25 minute, sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului iese curată.
  • Se lasă la răcit în bucătărie, aproximativ 15 minute, pe suporturi care permit pătrunderea aerului în partea de jos. Apoi, se scoate din forme și se lasă să se răcească.

  Știai că?

  • Consumul oțetului din cidru de mere poate fi o modalitate de a menține sub control nivelul zahărului din sânge. Oțetul de cidru nu va vindeca diabetul, dar poate scădea moderat nivelul glicemiei. Nu va lua locul niciunui medicament pentru diabet, dar este un supliment suficient de sigur la un plan de tratament al diabetului (atâta timp cât nu aveți boli de rinichi).
  • Oțetul din cidru de mere organic, nefiltrat, conține, o substanță numită “mama” (combinație de drojdie și bacterii din procesul de fermentație), care conține bacterii prietenoase, vitamine din complexul B și polifenoli care conferă produsului un aspect tulbure.
  • Băuturile fermentate fac parte din categoria alimentelor bogate în probiotice, “bacterii bune” cu rol benefic în digestie, imunitate și prevenirea depresiei. Bacteriile bune sunt prezente în mod natural în oțetul din cidru nefiltrat, acestea fiind dezvoltate în timpul procesului de fermentație.
  • Datorită acidului acetic din compoziție care prezintă proprietăți antibacteriene, oțetul din cidru poate fi folosit diluat, inclusiv pentru calmarea durerilor de gât. Pentru o acțiune mai eficientă se poate adăuga o linguriță de miere. Se spune că acesta era și remediul lui Hippocrate, părintele medicinii, pentru tuse și alte simptome ale răcelii.
  • Oțetul din cidru de mere nu se consumă niciodată nediluat, datorită acidității crescute care poate provoca arsuri la nivelul tractului gastroesofagian.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Briosa vegana
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Ce ar trebui să mănânce un preșcolar?
Articolul următor Cum ne afectează emoțiile negative organismul?
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.