Acasă Gătesc gustos Bărbații care gătesc trăiesc mai mult?

Bărbații care gătesc trăiesc mai mult?

0
Bărbații care gătesc trăiesc mai mult?

Bărbații care gătesc trăiesc mai mult?

Se știe de ceva vreme că femeile trăiesc, în medie, mai mult decât bărbații. Poate fi pentru că acestea investesc, în general, mai mult timp, efort, grijă și bani în îmbunătățirea sănătății și bunăstării lor. Sau pentru că bărbații obișnuiau să aibă locuri de muncă mai periculoase, să își asume mai multe riscuri și să contracteze mai des boli cronice, de inimă, pulmonare sau diabet decât femeile. Cert e că există doi factori comuni care influențează evoluția acestor boli și care au un rol în prevenirea – sau, dimpotrivă, în agravarea lor: dieta și stilul de viață.

Aportul ridicat de grăsimi saturate și de sare, consumul inadecvat de fibre și prea multe băuturi cu zahăr cresc riscul de a avea boli de inimă și nu numai. Cheia unei diete sănătoase ține de găsirea unui echilibru în regimul nostru alimentar. Domnilor, nu este neapărat nevoie să tăiați complet zahărul, grăsimile, lactatele sau fructele dulci – dar asigurați-vă că includeți în dietă alimente din fiecare dintre aceste grupuri și că nu vă limitați doar la ele.

Dacă, totuși, vi se pare greu, următoarele patru sfaturi vă pot ajuta să începeți să gătiți – având, astfel, mult mai mult control asupra a ceea ce mâncați – și poate, chiar, să vi se pară distractiv.

  1. Mănâncă mai multe alimente pe bază de plante.

    Este posibil ca celor mai mulți dintre noi să ne placă să mâncăm carne, dar trebuie să mâncăm atât de multă? Cerealele integrale, leguminoasele și legumele posedă un conținut ridicat de fibre, fitonutrienți, antioxidanți și o mare varietate de vitamine și minerale esențiale. Cercetările arată că persoanele care includ în mod regulat mai multe dintre aceste alimente în dieta lor au niveluri mai scăzute ale colesterouluil și tensiunii arteriale și sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta diabet și anumite tipuri de cancer. Conținutul ridicat de fibre din cereale, legume și leguminoase poate contribui, de asemenea, la menținerea sub control a greutății noastre. Doar prin schimbarea câtorva ingrediente la fiecare masă puteți îmbunătăți enorm aportul de legume și de fructe și să reduceți aportul de grăsimi saturate și de sodiu.

  2. Intră în bucătărie!

    Cercetările arată că, deși mulți bărbați sunt interesați de gătit, educația tradițională face ca femeilor să le revină, cel mai des, această responsabilitate. Cu toate acestea, nenumărate studii sugerează că, atunci când gătim acasă consumăm mai puține calorii, zahăr, grăsimi și sare în comparație cu atunci când mâncăm în oraș sau când ne comandăm. Potrivit unui studiu recent, 84% dintre cei care își prepară singuri mâncarea sunt mai predispuși să aibă o dietă mai bună în ansamblu.

  3. Alătură-te echipei!

    Planificarea meselor, pregătirea alimentelor și petrecerea timpului în bucătărie împreună cu cei dragi reprezintă o situație „win-win-win” pentru bunăstarea fizică, mentală și emoțională. În plus, doi oameni în bucătărie se pot motiva reciproc și pot reuși să deprindă, concomitent, curaj și drag de a găti mai mult acasă. Studiile arată că simpla acțiune de a mânca la masă ne oferă, pe de o parte, mai multe șanse să mâncăm încet și conștient și, pe de altă parte, reduc riscul de a mânca în exces.

  4. Modul în care gătești contează.

    Legumele sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți, dar modul în care le preparați poate influența atât calitatea nutrienților, cât și gradul de absorbție în corp. Acest lucru este valabil pentru prepararea tuturor alimentelor. În ceea ce privește legumele, puteți să le folosiți în dietă atât gătite, cât și crude. Pentru restul mâncărurilor, încercați metodele care utilizează un minim de grăsimi adăugate și care permit grăsimilor să se topească și să se scurgă, cum ar fi la grătar sau la aburi.

Așadar, bărbații care își gătesc singuri mâncarea au, într-adevăr, șanse să fie mai sănătoși și să trăiască mai mult – dar depinde mult și ce, și cum aleg să gătească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.