„Aripioare” picante din conopidă

0
228

„Aripioare” picante din conopidă

Dacă erați în căutarea unui preparat vegetal, care să poată fi deopotrivă gustare, aperitiv sau fel principal, l-ați găsit – ne referim la delicioasele „aripioare picante” din conopidă, care au rămas cu acest nume datorită asemănării izbitoare dintre acestea și aripioarele de pui. Nu vă faceți griji că acest preparat nu va fi îndrăgit – conopida, asemeni „rudelor” broccoli și varză, este una dintre cele mai gustoase și sănătoase legume, grație vitaminelor din compoziția acesteia precum și datorită texturii sale plăcute. Alături de un sos sau de o salată verde, aripioarele picante din conopidă vor încânta papilele gustative chiar și ale celor mai pretențioși membri ai familiei.

TIMP DE PREPARARE   o oră 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Fel principal

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente bază:

  • conopidă de dimensiune medie
  • ¾ cană făină de năut
  • ¾ cană lapte de migdale sau soia
  • ¼ cană apă
  • 2 lingurițe de usturoi pudră
  • 2 lingurițe de boia dulce pudră
  • ½ linguriță sare
  • Piper negru, după gust
  • ¾ cană de pesmet Panko (pesmet cu fulgii mai mari)
  • 3 linguri fulgi de drojdie uscată
  • 1 cană sos picant BBQ

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de migdale

LAPTE DE MIGDALE BIO „Aripioare” picante din conopidă

Făină de năut

faina-de-naut

  Mod de preparare:

  • Tăiați cu atenție conopida în flori de mărimea unei îmbucături.
  • Într-un castron mare, combinați făina de năut, băutura de migdale sau de soia, apa, usturoiul pudră, pudra de boia dulce, sarea și piperul negru. Se amestecă până se combină bine.
  • Scufundați floretele în aluat, astfel încât să fie complet acoperite.
  • Rulați-le apoi în pesmetul Panko.
  • Tapetați o tavă cu hârtie de copt și așezați floretele de conopidă pe aceasta. Nu le puneți una peste cealaltă. Coaceți timp de 25 de minute la 200˚C, în cuptor.
  • Transferați aripiroarele de conopidă fierte într-un castron.
  • Turnați sosul BBQ peste „aripile” de conopidă coapte. Înveliți-le uniform pe toate părțile amestecându-le de câteva ori.
  • Puneți înapoi în cuptor aripile fierbinți, acoperite pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament.
  • Coaceți din nou timp de 25-30 de minute la 200˚
  • Se servește imediat ca dips cu sos aioli sau în rețele wrap, pitas și tacos (alături de salată de roșii, avovcado și sosuri după preferințe).

Recomandări de consum

  • Serviți imediat aceste aripioare de conopidă. Sunt foarte crocante când ies din cuptor, dar din păcate, vor fi mult mai puțin crocante când se vor răci.
  • Nu le depozitați în containere etanșe. Gustul se păstrează, dar textura nu mai este crocantă.
  • Le puteți reîncălzi la cuptor aproximativ 10-15 minute, dar vor fi totuși mai moi și nu la fel de crocante ca atunci când sunt proaspăt coapte.

  Știai că?

  • În general, conopida are culoarea albă, însă există și variante verzi, portocalii, maro, galbene sau mov.
  • Conopida poate fi transformată în făină și folosită pentru pregătirea blatului de pizza sau pentru rețete de biscuiți cu un conținut caloric mai scăzut.
  • Conopida este cunoscută ca înlocuitor pentru alimentele cu amidon, cum sunt cartofii, fiind o legumă indicată cu precădere pacienților cu diabet datorită conținutului foarte mic de carbohidrați (5g la 100 g conopidă), dar poate fi integrată cu succes și în regimurile de slăbire, fiind slab calorică?

Informații nutriționale validate de Loredana Lăpușanschi, Dietetician Clinician, Telomera

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.