Acasă Rețete Garnituri de post Ardei cu sos la borcan

Ardei cu sos la borcan

0
Ardei cu sos la borcan

Avem cu toții o mâncare specială care, dacă e făcută de altcineva în afară de mama sau bunica, parcă nu e la fel de bună. Acesta este cazul rețetei de ardei cu sos primită de la un prieten al familiei SanoVita, care susține că nici o rețetă nu se compară cu cea a mamei. Am reușit până la urmă să punem și noi mâna pe aceasta și am vrut să o împărtășim și cu voi. Numai să nu uitați, pe lângă ingredientele listate mai jos, un alt element extrem de important e să faceți rețeta cu dragoste!

TIMP DE PREPARARE  o oră

PORȚII  18 – 20 de borcane mici, de aproximativ 320g

TIP REȚETĂ  Garnituri

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 5 kg de ardei gras curățat
  • 500 grame de ulei
  • 500 grame de zahăr
  • 500 grame de oțet
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boabe de muștar
  • 800 grame de bulion
  • Sare după gust (bulionul are deja sare)

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!

Boabe de muștar

  Mod de preparare:

  • Începi prin a curăța ușor cele cinci kilograme de ardei. După ce ai terminat cu asta, iei frumos fiecare ardei curățat și îl tai felii (sau solzi).
  • Într-un ceaun pui toate ingredientele, mai puțin ardeiul (îl adăugăm mai târziu). Cum am spus și mai devreme, sare adaugi după gust, însă în această etapă îți recomandăm să pui cam două linguri.
  • Amesteci ingredientele și le dai în fiert până acestea devin ca o pastă/sos. Această etapă ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. După ce s-a format sosul, poți adăuga treptat ardeiul. După ce l-ai pus pe tot, îl amesteci ușor și cu grijă, să nu se rupă.
  • Cantitatea de sos din ceaun ar trebui să fie suficientă cât să acopere ardeiul.
  • După ce observi că ardeiul s-a înmuiat, poți lua ceaunul de pe foc. În caz că nu ți se pare suficient de sărată compoziția, mai poți adăuga sare, dar asta înainte să iei ceaunul de pe foc.
  • Cât timp încă mai este fierbinte, pune compoziția în borcanele care au fost deja spălate și încălzite.
  • Un vechi sfat transmis de la o generație la alta: după ce ați terminat de pus compoziția în borcane, înveliți toate borcanele într-o pătură, pentru a se răci mai lent. Așa ne asigurăm că vor ține atât borcanele, cât și compoziția din ele.
  • După ce s-au răcit, poți pune borcanele în dulap, cămară sau oriunde pui de obicei alimentele.

  Știai că?

  • Ardeiul gras conține puține calorii și este bogat în vitamina A și antioxidanți. Aceste elemente ne susțin sistemul imunitar și ajută corpul în lupta contra radicalilor liberi. Totodată, acesta susține și sănătatea ochilor datorită conținutului de luteină și zeaxantină.
  • Este prezent în bucătăriile europene încă din secolul al XV-lea și a fost inclus de medici în rețetele diferitelor remedii.
  • Fabricarea uleiului de floarea-soarelui datează din secolul al XVIII – lea și este larg răspândit în Rusia și alte țări est-europene.

Informații nutriționale validate de Loredana Lăpușanschi, Dietetician Clinician, Telomera Clinic

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ardei cu sos la brocan
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.