Acasă Sport și fitness Activități distractive și educative prin care poți petrece timp cu copilul tău

Activități distractive și educative prin care poți petrece timp cu copilul tău

0
Activități distractive și educative prin care poți petrece timp cu copilul tău

Activități distractive și educative prin care poți petrece timp cu copilul tău

Copiii sunt plini de viață, acesta este un lucru pe care nimeni nu îl poate nega, mai ales atunci când sunt preșcolari. Au atât de multă energie încât ar putea să se joace toată ziua, de multe ori ne-am dori să avem și noi din nou acea energie. Astfel, mulți părinți știu că este o adevărată provocare să ții pasul cu ei și pe lângă asta și să încerci să îi faci să învețe anumite lucruri. Alfabetul, numerele și scrisul nu repezintă neapărat un subiect interesant pentru cei mici, iar pentru a le atrage atenția trebuie să apelăm la diferite metode creative și distractive.

Ne-am gândit că aceast aspect al vieții de părinte este unul mai dificil, așa că cel mai bun ajutor pe care vi-l putem oferi este o listă de activități prin care puteți combina utilul cu plăcutul. În acest mod puteți petrece timp de calitate cu cel mic, dar reprezintă și o oportunitate bună de învățare pentru acesta.

  • Vânătoare de comori

Credem că toți am fost la un moment dat, când eram mici, impresionați de poveștile cu pirați, despre felul în care își ascundeau comorile și de aventurile prin care treceau ca să le găsească. Puteți crea pentru copilul vostru un joc de vânătoare de comori în care să vă prefaceți că sunteți pirați, iar pentru a ajunge la comoară cel mic trebuie să răspundă la diferite întrebări/ghicitori ascunse prin casă. În funcție de copilul vostru și de ce credeți că ar trebui să învețe, puteți stabili voi întrebările. Puteți începe cu cerințe ușoare, precum a întreba cât face 2+2 și să creșteți treptat dificultatea până ajungeți la comoară. Numărul întrebărilor rămân, și acestea, la latitudinea voastră în funcție de timpul pe care îl aveți.

Pentru premiul final puteți pregăti desertul lui preferat sau să adunați mai multe gustări sănătoase la un loc. Iar aceia dintre voi care sunt mai talentați la desen pot pregăti și o „hartă a comorii” pentru a face experiența cât mai interesantă. Totul ține de imaginația voastră.

  • Desenați împreună

Copiii au o imaginație extrem de bogată și este foarte important să valorizăm acest spirit creativ. O modalitate prin care puteți face asta este să desenați împreună, iar pentru a face această activitate și mai interesantă, puteți crea diferite joculețe. De exemplu, vă puteți da unul altuia o anumită temă de desen sau puteți să ilustrați împreună o pagină din cartea preferată a celui mic. În felul acesta vă puteți compara creațiile și să vedeți cât de diferite sunt abordările, deși amândoi v-ați bazat pe aceeași poveste. O altă idee ar fi să creați fiecare un super-erou sau o prințesă și după ce o desenați să încercați să creați  și o poveste pe baza acestui personaj.

  • Gătiți împreună

Uneori putem îmbina utilul cu plăcutul și cum atunci când suntem doi puterea crește prepararea mesei din acea zi poate deveni o activitate distractivă pentru amândoi. În timp ce copilul măsoară ingredientele poate învăța anumite concepte matematice, iar cititul și urmăritul rețetei îl pot ajuta să își dezvolte capacitațile lingvistice. În plus, reprezintă un moment oportun prin care poți să îi arați sau să îi explici despre beneficiile unei alimențatii sănătoase.

Sunt multe beneficii ale gătitului împreună cu copilul tău – noi am detaliat câteva dintre ele aici.

  • Construiți lucruri împreună

Pe lângă română și matematică, este important să îi dezvoltați și spiritul practic. Mai exact să îl învățați să creeze diferite lucruri și despre cât de necesar este să fii atent și grijuliu atunci când realizezi ceva. Puteți cauta diferite tutoriale pe internet și să încercați să le urmați pentru a crea ceva drăguț împreună, precum o căsuță pentru păsări. Dacă copilul vostru este destul de micuț, încercați să găsiți ceva care nu necesită utilizarea unor unelte periculoase cum ar fi ciocanul. În caz că nu vă iese din prima stați liniștiți, nu sunteți singuri. În plus, reprezintă un moment în care îl puteți învăța pe micuț despre importanța perseverenței atunci când vrea cu adevărat ceva. Poate a două oară o să vă iasă perfect, până la urmă repetiția e mama învățăturii.

Fie că învață română, matematică sau să fie creativ, în final tot ce contează este să petreceți timp de calitate împreună cu copilul vostru. Până la urmă, cel mai important lucru învățat în aceste activități este că cel mic mereu va avea o persoană pe care poate conta, indiferent că e vorba de distracție sau de a învăța și așa puteți deveni unul dintre cei mai buni prieteni ai lui.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.