Acasă Rețete Fel principal Snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii

Snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii

0
Snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii

Snitele de soia la cuptor cu sos de rosii

Incearca reteta de snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii, daca tii post sau doresti sa elimini produsele animale din alimentatie, dar, in acelasi timp, vrei sa asiguri organismului tau toti nutrientii de care are nevoie pentru a functiona optim. Snitelul de soia este un preparat sanatos si gustos, care se pregateste cu usurinta si pentru care nu va trebui sa stai prea mult timp in bucatarie.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amestec de legume ardelenesc

amestec-de-legume-ardelenesc-125g

Sare de mare fina iodata


sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii

  • Feliile de soia se inmoaie cateva ore in apa rece.
  • Dupa ce s-a inmuiat, soia se scurge de apa, se spala, se stoarce si se pune la fiert cu apa rece, apa in care am adaugat cateva condimente dupa gust (cimbru, foi de dafin), putin amestec ardelenesc si sare.
  • Feliile fierte se scurg din nou de apa in care au fiert (fara a se mai stoarce de data asta) si se asaza intr-o tava antiaderenta peste care se pune sosul de rosii, uleiul, usturoiul taiat marunt sau pisat si condimentele.
  • Snitelele se coc pana se rumenesc.
  • Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi si cu salate.

  Observatii reteta Snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii

  • Preparatul se numeste snitele de soia datorita formei bucatilor de soia, forme disponibile si in magazinul nostru online si din care se pot gati snitele clasice de post, fara sos.
  • Timpul de inmuiere pentru soia este in general de 2 ore, timp in care acesta se rehidrateaza si isi activeaza pe deplin proprietatile nutritive. Multa lume pune condimente si in apa in care se inmoaie soia, pentru a se impregna aromele in soia, dar daca faci acest lucru trebuie sa ai grija ca ulterior, sa reduci cantitatea de ierburi aromatizante adaugate la fiert.
  • Nu stii cat se fierbe soia? In special daca ai lasat-o la inmuiat in prealabil, este suficient sa o fierbi 20 de minute, oricum snitelele de soia vor sta si la cuptor pana se rumenesc, asa incat timpul mentionat anterior este suficient pentru o gatire completa.
  • Snitelele de soia de post sunt printre cele mai indragite preparate printre vegetarieni, vegani sau persoanele care tin post.

  Stiai ca?

  • Soia nu contine colesterol deloc, ba chiar ajuta la scaderea colesterolului pentru persoanele care o consuma? Acest lucru se explica prin faptul ca grasimile vegetale prezente in compozitia sa sunt de tip nesaturat, grasimi bune.
  • Pentru ca are o valoare nutritionala ridicata, dar, in acelasi timp, si o cultura nepretentioasa, soia este unul dintre alimentele pe care s-au facut, de-a lungul timpului, cele mai multe studii  pentru obtinerea modificarilor genetice? Din nefericire pentru sanatatea noastra aceste studii si experimente au avut succes. Scopul lor era sporirea productivitatii si, ca urmare, pe piata au aparut numeroase sortimente modificate genetic, care au pierdut o importanta parte din calitatile plantei originale. Pentru a ne pastra sanatatea si a beneficia de intrega gama de beneficii ale plantei de soia, trebuie sa consumam varianta nemodificata genetic, netratatata si neimbogatita cu diverse E-uri.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Snitele de soia cu sos de rosii la cuptor
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 76 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.