Acasă Rețete Aperitive Crochete din cartofi cu migdale

Crochete din cartofi cu migdale

2
Crochete din cartofi cu migdale

Crochete din cartofi cu migdale

Vrei o gustare satioasa, dar in acelasi timp sanatoasa? Incearca reteta noastra de crochete din cartofi cu migdale si vei deveni dependent de gustul lor special. Crocante, usor de preparat si pline de beneficii pentru sanatate, aceste crochetele au fost desemnate de clientii nostri printre cele mai indragite retete cu migdale si cartofi. Sunt potrivite pentru vegetarieni, pentru persoanele care tin post si pentru toti cei care doresc sa isi mentina o stare buna de sanatate.

TIMP PREPARARE   75 minute

PORTII  4

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Crochete din cartofi cu migdale

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de soia

lapte de soia

Faina de grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

Fulgi de drojdie inactiva

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

  Mod de preparare reteta Crochete din cartofi cu migdale

  • Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
  • Se fierb in apa cat sa ii acopere, dupa care se scurg si se paseaza pentru a se obtine un piure tare.
  • Se adauga in piure bautura din soia, fulgii de drojdie, sarea, faina si praful de copt.
  • Migdalele se lasa in prealabil la inmuiat peste noapte in apa, cat sa le acopere, de preferat cel putin 12 ore. Dupa acest timp le scoti din apa, le scurgi bine, le curati de pielita maronie si apoi le macini, dar nu foarte fin. Aspectul lor trebuie sa fie asemanator cu sarea grunjoasa.
  • Jumatate din migdalele macinate si uleiul de masline se adauga peste compozitie si se amesteca bine pana cand aceasta se omogenizeaza.
  • Se modeleaza crochetele in forma de batoane lungi si nu foarte groase, se dau prin restul de migdale macinate grunjos, apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se coc la foc iute pana devin aurii.
  • Sunt foarte gustoase alaturi de sosuri sau salate.

  Observatii reteta Crochete din cartofi cu migdale

  • Pentru aceasta reteta poti sa pregatesti un delicios sos din smantana vegetala frecata cu putin usturoi pisat, urmand recomandarile de sos de la reteta de chiftelute falafel la cuptor.
  • Asa cum ai sesizat, pentru aceasta reteta de crochete din cartofi cu migdale am facut recomandarea ca migdalele sa fie tinute la inmuiat in prealabil pentru o perioada de cel putin 12 ore. Iata motivul pentru acest timp indelungat de inmuiere: tinute in apa, migdalele incep sa germineze si isi elibereaza enzimele care favorizează absorbtia nutrientilor si ajuta la digestie. In acest fel vei putea sa profiti in cea mai mare masura de beneficiile pe care migdalele le ofera organismului tau. In plus, pielita maronie va deveni, prin inmuiere, elastica, si se va curata mult mai usor.

  Stiai ca?

  • Dintre toate nucile, migdalele sunt cele care contin ZERO carbohidrati, dar un continut ridicat de proteine si  fibre?
  • Din migdale poti prepara un lapte vegetal deosebit de gustos si mai ales hranitor? Daca nu vrei sa il prepari singura acasa, poti sa il achizitionezi de-a gata si sa il folosesti ca baza pentru budinci, sosuri sau creme.
  • Faina de migdale nu contine gluten DELOC, putand fi consumata fara probleme de cei care au sensibilitate sau intoleranta la acest compus?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crochete din cartofi cu migdale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.