Acasă Rețete Deserturi Mere coapte cu scortisoara

Mere coapte cu scortisoara

0
Mere coapte cu scortisoara

Cauti desertul perfect pentru zilele friguroase de iarna? Nu exista ceva mai potrivit decat reteta de mere coapte cu scortisoara. Aroma exotica se va raspandi in toata casa, dand un aer de sarbatoare chiar si dupa-amiezelor obisnuite. De fapt, sa ai ocazia sa savurezi ceva bun alaturi de cei dragi sufletului tau reprezinta oricum cea mai frumoasa sarbatoare. Un asemenea preparat va fi un pretext excelent ca sa ii aduni pe toti in jurul mesei. Atentie, daca sunteti multi si pofticiosi, va fi nevoie sa pregatesti portie dubla!

TIMP PREPARARE  45 minute

PORTII 3

TIP RETETA Desert

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Mere coapte cu scortisoara

Mod de preparare:

  • Se curata merele de coaja si de miezul tare cu seminte, pastrand-le insa intregi in rest si se asaza intr-o tava.
  • Se mixeaza restul ingredientelor, adica merisoarele cu stafide, uleiul si zaharul brut.
  • Se pune din acest amestec in fiecare mar, umpland gaura pana la jumatate.
  • Se presara scortisoara și se da la cuptor, la foc mic, pana cand merele se inmoaie bine si se rumenesc putin.
  • Pentru un adaos dulce, după preferinta, se poate adauga miere.

     

Observatii:

  • Merisoarele infuzate cu suc de mere si amestecate cu stafide de corint care apar in lista de ingrediente, reprezinta un mix  cu totul special. Merisoarele sunt printre cele mai sanatoase fructe existente, iar faptul ca sunt infuzate cu suc de mere le face extrem de potrivite cu preparatul tau. In combinatie cu strugurii deshidratati de Corint  nu doar vor crea o aroma incredibila, dar iti vor oferi si beneficii extraordinare pentru sanatate.
  • In momentul in care este tratata termic un timp prea indelungat scortisoara poate sa devina amara, mai ales in combinatie cu alte ingrediente, asa incat fiti cu ochii pe acest desert, sa nu il lasati prea mult la cuptor. In plus, daca uitati de el si zaharul se va arde si va deveni amar.

Stiai ca?

  • Merisoarele, numite si afinele rosii sau insulina verde, sunt fructele unui arbust, originar din America de Sud? Vechii indieni americani le considerau fructe sacre, care simboliza u pacea si prietenia. 
  • Merisoarele sunt un bun antioxidant si un izvor de nutrienti? Ele contin vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, fibre, minerale, acizi grasi Omega si alte substante folositoare organismului.
  • Scortisoara se numara printre alimentele cu cel mai bogat numar de antioxidanti? Ea are capacitatea de a reda elasticitatea si luminozitatea pielii tale si te sprijina in lupta impotriva imbatranirii premature.
  • Scotisoara este folosita cu succes nu doar in arta culinara, ci chiar si in dietele de slabit, intrucat are proprietatea de a te scapa de pofta de dulce, atat prin gustul sau specific, dar si prin miros?
  • Marul este unul dintre cele mai vechi si cultivate fructe? In intreaga lume se afla raspandite in acest moment peste 7000 de soiuri de mere.
  • Marul emana un hormon, etilena, care ajuta nu doar la propria coacere, dar chiar si a altor fructe care ii  stau in apropiere, cu conditia ca ele sa se afle toate la temperatura camerei?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mere coapte cu scortisoara
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 87 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.