Acasă Rețete Deserturi sănătoase Negresa de post cu karob si fructe confiate

Negresa de post cu karob si fructe confiate

0
Negresa de post cu karob si fructe confiate

Exista multe retete de negresa, dar daca vrei sa pregatesti o prajitura negresa de post care sa creasca, incerca reteta noastra cu karob si fructe confiate. Este o negresa pufoasa, aromata si contine ingrediente care o fac potrivita in orice context si in oricare perioada a anului. Cu acest desert, nu ai sa te bucuri numai de gustul delicios, ci si de beneficiile pentru sanatate din ingredientele sale naturale!

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   o tava de prajituri

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Negresa de post cu karob si fructe confiate

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

Faina de grau integrala

faina-integrala-de-grau-1-kg

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

  Mod de preparare reteta Negresa de post cu karob si fructe confiate

  • Vei pregati doua amestecuri pentru negresa ta de post: unul din ingrediente uscate si altul din ingrediente lichide.
  • Amestecul din ingrediente uscate este format din faina, sare, zahar, bicarbonat de sodiu si karob (fara fructele confiate).
  • Amestecul de ingrediente lichide se compune din apa, ulei, suc de lamaie si esenta de vanilie.
  • Peste ingredientele uscate pui pe cele lichide si amesteci bine cu o lingura de lemn, pana cand se omogenizeaza.
  • La final, inglobezi si fructele confiate taiate marunt.
  • Pregatesti o tava pe care o tapetezi cu hartie pentru copt si apoi torni compozitia.
  • Coci negresa de post la foc potrivit circa 30 minute.
  • O poti incerca facand testul cu scobitoarea.
  • La final, dupa portionare sau chiar inainte, negresa poate fi ornata cu fulgi de cocos, glazura de ciocolata sau cu zahar pudra.

  Observatii reteta Negresa de post cu karob si fructe confiate

  • Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa iti iasa negresa pufoasa? E simplu: cand amesteci ingredientele solide cu cel lichide, fa-o cu miscari largi, de jos in sus, pentru a pastra compozitia cat mai aerata. Foloseste intotdeauna ingrediente proaspete si aflate la temperatura camerei. Nu deschide cuptorul cat timp negresa ta se coace, cel putin nu in primul sfert de ora. La final va trebui sa il deschizi, pentru testul cu scobitoarea.
  • Prajitura negresa este poate una dintre cele mai bunoscute retete deserturi de casa. Acum o poti pregati de post si astfel, sa te bucuri de ea in orice perioada a anului. Retea de negresa nu este greu de preparat, cu conditia sa ai rabdare in procesul de omogenizare, pentru ca daca nu este pufoasa, negresa isi pierde mult din calitate.
  • Pentru a pregati aceasta reteta de negresa pufoasa de post, poti sa folosesti un mix de fructe confiate cum este cel pe care l-am prezentat mai sus, la sectiunea de ingrediente, sau sa alegi preferatele tale dintre fructele cele mai  gustoase si aromate: merisoare infuzate cu suc de ananas si stafide, ghimbir confiat, papaia confiat, prune uscate, ananas confiat.
  • Daca ai hotarat sa ornezi prajitura negresa cu zahar pudra, nu fa acest lucru cat timp este inca fierbinte, pentru ca zaharul se va uda de la abur si nu se va mai vedea. Cerne-l deasupra intr-un strat foarte fin, dar abia dupa ce prajitura negresa s-a racit.
  • Reteta de negresa simpla sau cu fructe confiate este o reteta rapida si ieftina pe care o poti pregati pentru cei dragi in perioada postului sau in orice alt moment al anului.

  Stiai ca?

  • Karobul (sau pudra de roscove) este foarte bogat in proteine, calciu, potasiu, magneziu si fosfor? In plus, aduce organismului un plus de vitamine si minerale (A, B 2, B3, D,E) esentiale pentru o piele sanatoasa.
  • Intre cacao si karob exista numeroase asemanari, mai ales din punct de vedere al aspectului? Totusi, compozitia lor este diferita: karobul nu contine cofeina si are in mod natural un gust dulce, datorita continutul de 49% zaharuri naturale, ceea ce inseamna ca vei folosi mai putin zahar in retetele in care il incluzi.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Negresa cu karob si fructe confiate
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 73 Review(s)
Articolul precedent Icre din seminte de chia
Articolul următor Bilute de tofu cu nuca
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.