Acasă Rețete Fel principal Bulgur cu ciuperci si porumb

Bulgur cu ciuperci si porumb

0
Bulgur cu ciuperci si porumb

Bulgur cu ciuperci si porumb

Reteta de bulgur cu ciuperci si porumb este o fericita alternativa la preparatele cu orez, pentru ca ofera corpului tau o mai mare cantitate de fibre insolubile, necesare unei bune digestii, in conditiile unui indice glicemic mai scazut. Poti manca bulgur cu ciuperci si porumb atat ca fel principal, cat si ca o garnitura la legume, preparatul contine putine grasimi, dar multe vitamine si proteine.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Bulgur cu ciuperci si porumb

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Amestec de legume ardelenesc

amestec-de-legume-ardelenesc-125g

  Mod de preparare reteta Bulgur cu ciuperci si porumb

  • Se amesteca bulgurul impreuna cu sarea si amestecul ardelenesc de legume.
  • Se adauga apa clocotita.
  • Se lasa 15 minute acoperit, pana se absoarbe tot lichidul, după care se incorporează uleiul, porumbul si ciupercile amestecandu-se cu grija cu o furculita.

  Observatii reteta Bulgur cu ciuperci si porumb

  • Daca vrei sa folosesti ciuperci proaspete in acest preparat, curata-le bine sub jet de apa rece si apoi fierbe-le. Nu trebuie puse in apa de la inceput, ci numai atunci cand apa a inceput sa clocoteasca se adauga ciupercile. Timpul de fierbere este de aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce au fiert bine, le lasi putin sa se racoreasca si le tai fasii inainte de a le incorpora, impreuna cu porumbul, in bulgur. Bulgurul din comert este deja prefiert, astfel ca pregatirea lui este simpla si rapida.
  • Folosirea amestecului de legume ardelenesc, recomandata de noi pentru acest preparat, duce la scaderea timpului de preparare, facandu-l foarte potrivit pentru cei care doresc sa gateasca un fel de mancare gustos si satios, fara sa piarda foarte mult timp in bucatarie. Acest amestec de legume contine numai ingrediente naturale si are un gust usor picant datorita ardeiului iute, piperului si semintelor de mustar. In plus, spre deosebire de alte produse similare din comert, in el nu vei gasi adaos de sare, nici conservanti sau glutamat.
  • Daca aceasta reteta ti-a placut, incearc-o si pe cea de bulgur cu nuci si stafide, te  asiguram ca va deveni in scurt timp micul dejun favorit al copiilor tai.
  • Dintr-o punga de 500 de grame de bulgur (care are un pret accesibil oricui) poti sa gatesti chiar si de doua ori, in functie de cantitatea dorita, dar, dupa ce ai desfacut ambalajul, ai grija sa pastrezi bulgurul ferit de lumina, intr-un vas care se inchide ermetic.

  Stiai ca?

  • Poti include bulgurul atat in preparate dulci, potrivite pentru gustari, deserturi sau mic dejun, cat si sarate, asa cum este si aceasta reteta de bulgur cu legume?
  • Consumul de bulgur reduce riscul de aparitie a calculilor biliari, scade trigliceridele sau grasimile nesanatoase din sange?
  • In anumite zone din orient, bulgurul reprezinta alimentul de baza?
  • Poti sa folosesti bulgur fiert in salata verde pentru a o face mai satioasa?
  • Graul arnaut din care se obtine bulgurul contine diferite vitamine B, E si minerale precum calciu, magneziu, fosfor?
  • O cana de bulgur contine 5.6 grame de proteine si si are 151 de calorii?
  • Bulgurul este preferat orezului alb de catre cei care doresc sa isi pastreze silueta, intrucat are indice glicemic mai bun?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bulgur cu ciuperci si porumb
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 77 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.