Acasă Rețete Deserturi Desert hawaiian Haupi cu cocos

Desert hawaiian Haupi cu cocos

0
Desert hawaiian Haupi cu cocos

desert hawaiian haupi cu cocosIncearca acest desert hawaiian – Haupi cu cocos – si vei descoperi un gust exotic si racoritor, cum rar ai incercat, iar prepararea dureaza foarte putin, ceea ce il face potrivit pentru toti cei care doresc sa gateasca ceva bun in mod rapid, dar fara a face rabat la gustul bun. Savureaza-l alaturi de prieteni sau de familie si vei culege numai laude pentru abilitatile tale in bucatarie.

TIMP PREPARARE  30 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Desert hawaiian Haupi cu cocos

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Amidon din porumb

amidon-din-porumb-250g

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Mod de preparare reteta Desert hawaiian Haupi cu cocos

  • Se amesteca toate ingredientele intr-o cratita antiaderenta.
  • Se pun la foc, amestecand continuu, pana se leaga si se obtine o consistenta tare si lipicioasa.
  • Se toarna intr-o tava de 25/25 cm, se niveleaza si se lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit complet, se da la frigider cateva minute.
  • Se rastoarna si se taie dupa preferinta, in bucati mai mici sau mai mari.

Observatii reteta Desert hawaiian Haupi cu cocos

  • Desertul hawaiian Haupi cu cocos este delicios rece, de la frigider, asa incat daca nu il consumi tot pe loc, recoamandam sa il bagi inapoi in frigider.
  • Laptele de cocos din ingredientele retetei, reprezinta, de fapt, bautura noastra vegetala de cocos, iar denumirea lapte de cocos este cea sub care este cunoscut produsul la modul general pe piata de catre consumatori.
  • Poti orna acest desert dupa preferintele tale si ale celor dragi: fie folosesti fructe, fie optezi pentru creme. Iata doua idei in acest sens: frisca vegetala pregatita tot cu crema de cocos (gasesti aici reteta) sau crema cu cacao sau pudra de roscove (karob). Toate variantele merg la fel de bine. Dupa cum vezi in fotografia acestei retete, noi nu ne-am indurat sa renuntam nici la fructe si nici la crema.

Stiai ca?

  • Exista dovezi ca trigliceridele cu catena medie (MCT) aflate in laptele de cocos pot influenta in sens pozitiv scaderea in greutate, compozitia corporala si metabolismul?
  • Avand o consistenta mai vascoasa decat a laptelui de cocos si fiind obtinuta prin ridicarea la suprafata a grasimilor continute in laptele de cocos neomogenizat, crema de cocos poate fi un inlocuitor perfect al iaurtului si smantanei de origine animala?
  • Multi sportivi de performanta beau apa de cocos atunci cand vor sa fie in forma maxima pentru concursuri? Aceasta are mai putine calorii, mai mult potasiu decat o bautura energizanta, dar efectele sale sunt similare.
  • Exploratorii spanioli au numit cocosul „fata zambitoare de maimuta„, datorita celor trei ochi mici de la baza pe care ei ii asemănau cu ochii unei maimuțe?
  • Nuca de cocos contine acizi grasi cu lant mediu precum acidul lauric, acidul caproic si acidul caprilic?  Spre deosebire de trigliceridele cu lant lung, cele cu lant mediu merg din tractul digestiv direct in ficat, unde sunt folosite pentru producerea de energie.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Desert hawaiian Haupi cu cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 61 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.