Acasă Sport și fitness 6 beneficii mai putin cunoscute ale unei siluete armonioase

6 beneficii mai putin cunoscute ale unei siluete armonioase

0
6 beneficii mai putin cunoscute ale unei siluete armonioase

morcoviCorpul uman este un adevarat laborator. Daca ar avea un purtator de cuvant care sa expuna, in cuvinte putine, regulile care-l guverneaza, ele ar suna cam asa: imi dai – iti dau, ma ajuti – te ajut. Logic, firesc, fara prea multe negocieri sau compromisuri.

Multe dintre procesele acestui minunat laborator care ne este corpul nu sunt pe deplin intelese de savanti, iar progresul tehnologiei vine, de multe ori, cu pretul uitarii regulilor firesti ale naturii. Avem, in jurul nostru, cam tot ce ne trebuie ca sa traim sanatos, dar si ca sa ne imbolnavim iremediabil. Trebuie numai sa facem alegerea corecta.

Majoritatea femeilor, cand se gandesc la dieta, se gandesc la o silueta mai frumoasa, la prietene care le vor invidia, la barbati care le vor admira, la haine frumoase care vor cadea impecabil pe curbe armonioase. Slabirea inseamna si iti aduce mult mai mult atat: iti aduce, in primul rand sanatate si apoi timp, confort, energie, incredere, comoditate, economie. Iti prezentam in continuare cateva beneficii cu care silueta armonioasa vine la pachet.

Nu trebuie sa mai pierzi la fel de mult timp cu machiajul

Daca inlaturi kilogramele in exces, schimbarea la nivelul tenului este absolut spectaculoasa. Atat de spectaculoasa incat esti tentata, ca femeie, sa renunti la machiaj si de ce nu ai face-o daca fata ta radiaza si fara prea mult machiaj?

Transpiratia nu mai miroase urat

Nu mai miroase pentru ca, mancand sanatos, organismul nu mai acumuleaza toxine si, implicit, nu mai elimina toxine in aceeasi masura. O sa spui ca transpiratia este transpiratie, nu poate mirosi a parfum. E adevarat,  insa intre o transpiratie care te determina sa te tii de nas cand trece pe langa tine si una ce poate fi combatuta/mascata de deodorante este o diferenta majora.

Poti sa alergi, sa urci scari

Sa intarzii la job si sa trebuiasca sa mergi in viteza, sa alergi dupa un autobuz care se pregateste sa plece din statie, sa urci pe scari doua, trei etaje – toate astea sunt un lux pe care nu ti-l permiti atunci cand ai multe kilograme in plus. Pentru ca pur si simplu nu mai poti, fizic. Odata cu normalizarea greutatii, lucruri dintre cele mai simple, devin accesibile, iar calitatea vietii tale creste.

planificare

Te imbraci mult mai ieftin si in timp mult mai scurt

Cand esti gras, nu iti gasesti haine, cel putin, nu cu usurinta. Cand probezi, esti lac de apa, iar la final, daca ai norocul sa ti se potriveasca ceva, nu iti permiti sa mai carcotesti in legatura cu pretul. Nici nu te mai uiti in oglinda: daca iti vin, le iei, ca de stat bine, nu prea au cum sa iti stea. Cel putin nu asa cum se intampla atunci cand aveai o greutate normala.

Haine pentru o greutate normala se gasesc pe toate drumurile si printre ele, o gramada de reduceri pe care le poti savura. Cand scapi de kilograme, redescoperi cochetaria, iti amintesti ca esti femeie si ca esti frumoasa.

Ai o viata sociala mai activa

Nu mai refuzi invitatii la petreceri sau in oras pentru ca nu ai chef sa vada prietenii tai cat te-ai ingrasat sau pentru ca nu ai ce imbraca. Poti iesi sa dansezi, poti sa alergi la maraton daca vrei. Poti sa iti pui pe Facebook si poze cu tine in picioare, de exemplu, nu doar cu fata ascunsa partial de par.

Te simti mult mai bine in pielea ta

Dupa ce ajungi la o greutate moderata, nu doar ca arati mai bine, dar te si simti mai bine, atat fizic, cat si psihic. Tocmai ai trecut printr-o incercare importanta a vietii tale si ai reusit sa o depasesti cu succes. Asta iti ofera o mare doza de incredere in tine si cu incredere poti sa muti si muntii din loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.