Acasă Rețete Deserturi 10 umpluturi sănătoase pentru clătite

10 umpluturi sănătoase pentru clătite

1
10 umpluturi sănătoase pentru clătite

10 umpluturi sănătoase pentru clătite

Când vine vorba de clătite, de cele mai multe ori le încadrăm în categoria „răsfăț”. Desigur, asta nu înseamnă că nu poate fi vorba de un răsfăț nutritiv și delicios în același timp. Îți propunem 10 idei de umpluturi sănătoase pentru clătite, 5 dulci și 5 sărate, și te invităm să îți alegi preferatele!

Clătite dulci

Pentru clătite dulci, poți urma rețeta cu făină integrală și banane sau pe cea de clătite americane. Dacă vrei să „mergi la sigur”, le poți umple cu cremă de ciocolată tartinabilă sau cu una dintre combinațiile clasice, precum unt de arahide și banane sau dulceața favorită și diverse nuci.  Iar dacă te simți aventuros, poți încerca umplutura de:

Clătite sărate

Dacă, în schimb, vrei un fel de mâncare sărat, ai diverse variante de rețete de clătite vegane sărate, precum: clătite de năut, clătite de năut și spanac, clătite din cartofi dulci și linte sau clătite americane sărate. Pentru umplutură, te poți juca cu o mulțime de sosuri, creme și legume. Îți propunem și noi câtevea umpluturi dragi nouă:

Trebuie totuși să te atenționăm: chiar dacă e sănătos, nu înseamnă că poți face exces. Te sfătuim să consumi echilibrat și adaptat nevoilor tale.

Știai că:

  • Clătitele sunt originare din Bretagne, o regiune din nord-vestul Franței. Acolo, clătitele dulci se numesc „crêpes”, iar cele sărate – „galette”. Termenul francez „crêpe” derivă din latinescul „crispa”- „cută”, iar „galette” provine din cuvântul francez „galet” – „pietricică”, deoarece primele galete erau făcute pe piatre rotunde încălzite în foc.
  • În mod tradițional, clătitele se serveau cu cidru de mere.
  • Ziua Binecuvântării Fecioarei Maria mai este numită și „Ziua clătitelor”, pentru că tradiția spune că în acea zi se oferă clătite. De asemenea, există o legendă conform căreia, dacă în această zi o persoană reușește să arunce în sus o clătită și să o prindă întinsă în tigaie cu mâna dreaptă, în timp ce ține o monedă de aur în mâna stângă, va avea noroc și prosperitate tot restul anului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.